Basketbal Top Division Men 1 Halve finale Play-off LDP Donza - Spurs

LDP Donza dwingt belle af tegen Kortrijk Spurs

Nadat het vrijdagavond met 87-79 verloor bij Kortrijk Spurs sleepte LDP Donza zondagnamiddag met 86-74 toch een belle uit de brand. Laatste en beslissende match nu dinsdag in Kortrijk.

Kenneth Desloovere ontleedt Kortrijk na het verlies van zijn ploeg op vrijdag: “We hebben 20 punten achter gestaan maar konden toch nog ei zo na terugkomen. Ik zag vooral een verschil tussen beide teams inzake atletisch vermogen en fysieke kracht. Toch ben ik ervan overtuigd dat we hen aankunnen.”

Dat bleek dus ook zondag. De match begon vrij zenuwachtig. Lage afwerkingspercentages zorgden na 7 minuten wedstrijd voor amper 8-8. Het bleef zoeken voor beide teams. Kort voor de rust zorgden Thomas Van Hille en zeker ook Kristof Ongenaet met een buzzer beater van heel ver voor een 45-37 kloof. Dat verschil werd in de tweede helft nog aangedikt waardoor de thuisploeg bij 67-44 de grootste kloof van de wedstrijd kon slaan. Een fel aangemoedigd Kortrijk kwam echter terug tot 75-65. Toch bleef LDP Donza kalm genoeg om het uit te spelen. Met Simon Gesquière (10), Thomas Van Hille (12), Rik Van den Berghe (17) en Landon Unruh had het vier man in dubbele cijfers. De topscorer bij Donza: “Dat Kortrijk toch nog wat terugkwam, is uiteraard hun verdienste. Het is een erg sterke ploeg die nooit opgeeft, ze zijn mentaal heel sterk. We wisten dat we fysiek moesten spelen en daar zijn we ook in geslaagd.” (jgn)

Heenmatch

Kortrijk Spurs - LDP Donza 87-79 Rust: 49-38.

LDP Donza: Lataire 15, Gesquière 24, Unruh 15, Van Hille 5, Ongenaet 3, Van den Berghe 8, Gasana 3, Ramma 6.

Terugmatch

LDP Donza - Kortrijk Spurs 86-74 Rust: 45-37.

LDP Donza: Lataire 5, Gesquière 10, Unruh 21, De Decker 4, Van Hille 12, Hauman 2, Ongenaet 9, Van den Berghe 17, Ramma 6.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent