Wat een baas! Zlatan Ibrahimovic stapt met sigaar en fles champagne op het veld: “Mino Raiola zei dat ik de enige was die Milan kon terugbrengen waar het hoort”

 

 ©  AP

AC Milan is na 11 jaar opnieuw landskampioen in de Serie A en dat liet Ibrahimovic niet zomaar aan zich voorbijgaan. Bij het afroepen van de spelers kwam hij met erg veel flair met een sigaar in de mond en een fles champagne in de hand op het veld gestapt. Rode Duivel Alexis Saelemaekers volgde nadien, maar hij deed het iets soberder.

Jens Heylen, De Telegraaf

De opkomst van Ibrahimovic:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na afloop deed Ibrahimovic geen moeite om zijn aandeel in de titel te relativeren. “Toen ik terugkeerde, beloofde ik iedereen dat we de ’Scudetto’ zouden winnen en dat Milan zou terugkeren waar het hoort: in de top. Ik heb mijn belofte waargemaakt. Ik draag dit kampioenschap op aan Mino (Raiola, zijn overleden zaakwaarnemer, red.). Dit is de eerste prijs die ik zonder hem win. Hij was het die 2,5 jaar geleden zei dat ik moest teruggaan naar AC Milan, om de club terug te brengen naar waar die hoort. Volgens Mino was ik de enige die dat kon doen”, zei de Zweedse aanvaller. “Dit team had een piloot nodig en dat ben ik geworden. Ik heb het team ervan overtuigd dat we kampioen konden worden en zelfs de coach. Als je ergens in gelooft, alles daarvoor opzij zet, hard werkt en pijn wil lijden, dan is alles mogelijk. Ik heb ervoor gezorgd dat mijn aanwezigheid iedere dag werd gevoeld. Je moet trainen op de manier zoals je ook wedstrijden wil spelen. Dat heeft deze groep voor elkaar gekregen.”

 

 ©  AP

 

 ©  REUTERS

 

 ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten