Otto-Jan Ham gaat opnieuw op zoek naar de best quizzende studenten in ‘De campus cup’

 

 ©  Kris Van Exel

Het einde van het academiejaar nadert, en dan wordt er getest welke kennis de studenten hebben opgedaan. Niet alleen in de aula’s, ook in ‘De campus cup’ nemen 34 studententeams uit Vlaanderen en Brussel het tegen elkaar op om uit te maken wie met de beker huiswaarts gaat.

(eadp)

Elke aflevering ontvangt quizmaster Otto-Jan Ham twee ploegen, telkens met vier studenten uit dezelfde richting. “Studenten hebben niet heel het jaar tijd om te quizzen, maar ik zou dit echt maanden aan een stuk kunnen doen”, aldus Ham. Die heeft er dus al zin in. Maandag ontvangt hij de richting Geografie (KU Leuven) en de faculteit Kunstwetenschappen (UGent). Dinsdag strijdt de opleiding Journalistiek (Arteveldehogeschool) tegen de studenten Handelsingenieur (UHasselt). De beste acht teams stoten door naar de kwartfinales. De finale wordt gespeeld op 30 juni.

Vorig jaar ging de overwinning naar de faculteit Rechten van de UAntwerpen. In het eerste seizoen ging de beker naar de opleiding Rechten van de UGent, daarna naar het Gentse conservatorium.

Aangeboden door onze partners