Lidewij Nuitten gaat in ‘We are family’ op zoek naar haar roots en die van adoptiezussen Noëmi en Anéline

 ©  © VRT

Lidewij Nuitten (30) ging eerder al op zoek naar jeugdliefje Mark. Nu wil ze in We are family meer te weten komen over haar eigen voorouders. Bovendien helpt ze ook de zussen Noëmi en Anéline zoeken naar hun biologische ouders.

(eadp)

In de jaren 90 werden Noëmie en Anéline door de eenkindpolitiek in China als baby afgestaan ter adoptie. Ze hadden Waar is Mark? gezien, wat hun overtuigde om hun zoektocht te starten. Die begint met een DNA-test. De twee zussen, die biologisch geen verwantschap hebben, hebben geen enkele informatie over hoe ze op de wereld kwamen. De onbeantwoorde vragen over hun roots blijven hen achtervolgen in de vorming van hun identiteit.

 ©  © VRT

Lidewij voelt zich geïnspireerd door hun zoektocht en gaat in de eerste aflevering zelf op bezoek bij verre familie die haar stamboom kent. Voor het eerst in haar leven zet ze een stap die de verbinding met haar eigen familie misschien voorgoed zal veranderen. Verbinding met haar twee broers heeft ze nauwelijks, maar plots krijgt ze verrassend nieuws van haar oudere broer. Dus zoekt ze hen weer op.

LEES OOK. “Het was zoeken naar de speld in de hooiberg”: Lidewij Nuitten maakt docu-reeks over zoektocht van adoptiezussen (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook