Geen Simon Mignolet bij genomineerden voor de Profvoetballer van het Jaar, Club Brugge telt twee kanshebbers, Union vier

Hans Vanaken en Charles De Ketelaere zijn de twee kanshebbers van kampioen Club Brugge. 

Hans Vanaken en Charles De Ketelaere zijn de twee kanshebbers van kampioen Club Brugge. ©  BELGA

Met tweevoudig winnaar Hans Vanaken (2018 en 2019) en Charles De Ketelaere zitten er slechts twee spelers van landskampioen Club Brugge bij de elf genomineerden voor de trofee voor de Profvoetballer van het Jaar. Union heeft vier kanshebbers. Door de timing van de stemming geen Simon Mignolet bij de genomineerden, maar wel Antwerp-doelman Jean Butez. De winnaar wordt vanavond bekendgemaakt op de Pro League Awards.

Bron: BELGA

Van doelman Simon Mignolet en Noa Lang is er geen spoor bij de elf genomineerden. Ook Genkenaar Paul Onuachu, de winnaar van vorig seizoen en de huidige Gouden Schoen, haalde de uiteindelijke lijst van elf niet. Wel zijn er vier spelers van vicekampioen Union terug te vinden: aanvoerder Teddy Teuma, middenvelder Casper Nielsen, en de aanvallers Dante Vanzeir en Deniz Undav. Antwerp-doelman Jean Butez, Ebbenhouten Schoen Tarik Tissoudali (AA Gent), Genkenaar Junya Ito, OHL-aanvoerder Xavier Mercier en Truienaar Christian Brüls zijn de overige genomineerden. 

Voor de trofee voor Jonge Profvoetballer van het Jaar zijn De Ketelaere, Sergio Gomez (RSC Anderlecht) en Rabbi Matondo (Cercle Brugge) genomineerd. Anderlecht-vedette Tessa Wullaert, collega-Red Flame Marie Minnaert, die komend seizoen Club YLA verlaat voor paars-wit, en OHL-revelatie Marie Detruyer zijn de drie genomineerden voor de trofee voor de Profvoetbalster van het Jaar. Vorig jaar werd voor het eerst een trofee uitgereikt voor de beste speelster. Die ging toen naar Anderlecht-verdedigster Laura De Neve.

Ook zal er een trofee worden uitgereikt aan de “Speler van het Jaar” in 1B. Met Lukas Van Eenoo (Westerlo), Lyle Foster (Westerlo) en Nicolas Rommens (RWDM) werden drie genomineerden bekendgemaakt. 

Behalve bovenstaande awards, worden maandag ook de Coach van het Jaar, beste scheidsrechter, de “Toro Groundsman Award” en de “Football & Community Award” uitgereikt. “We eren ook een bijzonder figuur uit het Belgisch voetbal met een Lifetime Achievement Award”, klinkt het in een mededeling van de Pro League. Op de website kon er ook gestemd worden voor het mooiste doelpunt. (belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten