Uitzinnig Sportpaleis ziet FaZe Clan WK Counter-Strike winnen

 ©  BELGA

In het Antwerpse Sportpaleis hebben zowat 16.000 uitzinnige e-sportsfans zondag de finale van het officieuze wereldkampioenschap Counter-Strike (CS:GO) bijgewoond. Het voornamelijk Scandinavische gamercollectief FaZe Clan haalde het in een hoogstaande eindstrijd van het Oekraïense NAVI.

jvhBron: BELGA

Wereldwijd volgden tientallen miljoenen fans de voorbije dagen het PGL Major 2022 van het nog steeds razend populaire shootergame Counter-Strike. Ook in het Sportpaleis zelf was het publiek heel internationaal. Zij kregen niet alleen hun favoriete gamers live aan het werk te zien, maar ook showgames, signeersessies en andere vormen van randanimatie.

Titelverdediger NAVI, nummer drie op de wereldranglijst, begon lichtjes als favoriet aan de finale, nadat ze een erg vlot parcours kenden in de vorige rondes. FaZe Clan daarentegen, weliswaar de nummer één van de wereld, had in de halve finale nog verschillende overtimes nodig om zich te plaatsen. Ze waren er ook nog nooit in geslaagd zich tot wereldkampioen te kronen.

FaZe Clan begon echter verschroeiend aan de eindstrijd en stoomde onmiddellijk door naar een verbluffende 8-0 in de eerste van potentieel drie rondes. NAVI was van slag, maar keerde de rollen nog in diezelfde ronde helemaal om tot een 15-13 voorsprong. Toch kwam het nog tot een verlenging, met uiteindelijk 19-16 winst voor FaZe op de zelfgekozen map.

In de tweede ronde een gelijkaardig beeld op de door NAVI gekozen map, waar ook FaZe Clan de voorbije maanden echter goede resultaten op haalde. Een echte comeback van NAVI kwam er ditmaal niet en FaZe haalde het autoritair met 16-10. Het is de eerste Major-winst voor FaZe Clan, dat 500.000 dollar aan prijzengeld mee naar huis neemt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook