Van der Gaag en McClaren gaan Ten Hag assisteren bij ManUnited

Ten Hag met Mitchell van der Gaag en de Engelsman Steve McClaren naast zich.  

Ten Hag met Mitchell van der Gaag en de Engelsman Steve McClaren naast zich.  ©  ISOPIX

Manchester United heeft zoals verwacht de Nederlander Mitchell van der Gaag en de Engelsman Steve McClaren aangesteld als assistenten van de nieuwe hoofdtrainer Erik ten Hag. Van der Gaag (50) komt met Ten Hag over van Ajax. De 61-jarige McClaren werkte eerder al als assistent van Alex Ferguson bij ManUnited.

Michael Van DammeBron: BELGA

McClaren leidde FC Twente in 2010 naar het kampioenschap in de Eredivisie, nadat hij daarvoor was ontslagen als bondscoach van Engeland. Ten Hag was bij Twente een tijdje assistent van de Brit. “Ik dacht dat ik hard werkte, tot ik Erik ontmoette”, zegt McClaren. “Zijn kracht is niet alleen zijn aandacht voor alle details en de organisatie. Hij heeft ook een duidelijke filosofie over hoe hij wil voetballen en de sfeer die hij wil creëren.”

McClaren werkte sinds zijn succesvolle periode bij FC Twente ook bij VfL Wolfsburg, Nottingham Forest, Derby County, Newcastle United, Maccabi Tel Aviv en Queens Park Rangers. Tussendoor keerde hij ook nog even terug in Enschede.

Ten Hag vloog vorige week, kort na de laatste competitiewedstrijd van Ajax, al naar Engeland om zich voor te bereiden op zijn nieuwe baan. Hij zat zondag samen met Van der Gaag en McClaren op de tribune van Selhurst Park bij Crystal Palace - Manchester United. De 52-jarige Nederlander zag zijn nieuwe ploeg weliswaar met 1-0 verliezen, maar toch als zesde eindigen in de Premier League en zich daardoor kwalificeren voor de Europa League.

Ten Hag heeft op Old Trafford een contract voor drie jaar ondertekend, met een optie op nog een seizoen. (belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten