Raadkamer houdt drie verdachten in cel na “pedojacht” in Deinze, vierde verdachte vrij onder voorwaarden

 

 ©  jdv

Drie van de vier meerderjarigen die aangehouden werden in het onderzoek naar het geweld toegebracht op een 57-jarige man in het Oost-Vlaamse Deinze, blijven in de cel. Dat heeft de raadkamer in Gent maandagmiddag beslist. Een vierde verdachte mag vrijkomen onder voorwaarden, maar het parket kan nog in beroep gaan tegen de beslissing.

jvhBron: BELGA

Het slachtoffer werd maandagavond 16 mei naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij met zijn auto tegen enkele geparkeerde voertuigen reed op de Emiel Clauslaan in Deinze. De man was echter vermoedelijk voorafgaand aan het ongeval het slachtoffer van slagen. Het onderzoek leidde naar enkele personen die mogelijk kort voor het ongeval contact hadden met het slachtoffer. Enkele betrokkenen beweren dat het om een uit de hand gelopen geval van “pedojagen” zou gaan, maar het onderzoek naar het motief en de omstandigheden loopt nog.

LEES OOK. Vier jongeren slaan man in mekaar bij ‘pedohunt’: slachtoffer vlucht, veroorzaakt ongeval en verkeert in levensgevaar

 Er werden zeven verdachten opgepakt, onder wie twee minderjarigen. Woensdag en donderdag werden vier meerderjarige verdachten aangehouden. Een vijfde meerderjarige werd na verhoor vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Van de twee minderjarigen werd één jongen voorgeleid voor de jeugdrechter in Gent, en die liet hem vrij onder voorwaarden. De tweede opgepakte minderjarige werd uiteindelijk niet voor de jeugdrechter gebracht, omdat er onvoldoende aanwijzingen van zijn betrokkenheid waren.

De vier meerderjarigen verschenen maandag voor de raadkamer, die de aanhouding van drie onder hen bevestigde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten