Triatlon  Ironman Marbella

Christophe De Keyser:  “Deze zege geeft een onbeschrijflijk gevoel”

“Ja, totaal onverhoopt dat ik in Marbella de 70.3 Ironman zou winnen”, lacht Christophe De Keyser. “Het gevoel bij de aankomst was dan ook onbeschrijflijk.”

“Van start tot aankomst aan de leiding zwemmen, fietsen en lopen, dit had ik helemaal niet verwacht”, aldus de Overijsenaar. “Toen ik met 40 seconden voorsprong aan mijn fietsparcours begon, besloot ik mijn eigen strakke tempo te rijden. Ik keek geregeld om, maar er kwam uiteindelijk niemand terug.”

“Bij de start van de halve marathon telde ik een geruststellende voorsprong, zodat ik gecontroleerd de race kon uitlopen. Langs de kant van weg stonden familie en vrienden om me op de hoogte te houden van een eventuele terugkeer van iemand.”

“De Amerikaan Leiferman naderde, maar ik hield vlot stand. In de laatste vijf kilometer moest ik gas terugnemen, maar ik kon intussen al genieten van mijn eerste grote zege op de halve afstand.”

De Keyser heeft nu ook zijn ticket op zak voor het WK in deze discipline in oktober in het Amerikaanse Utah. “Die selectie verandert mijn hele zomerplanning. Normaal zou ik de volgende weken aan de training besteden om later op het seizoen nog deel te nemen aan een drietal halve triatlons. Dit seizoen heb ik immers met Lanzarote, Mallorca en Marbella al drie grote wedstrijden achter de rug.”

“Nu moet ik alles opnieuw programmeren. Hoe dan ook start ik in de kwarttriatlon van Brugge, een wedstrijd waarin niet mag gestayerd worden. Zo krijg ik ook eens de gelegenheid om in eigen land aan het werk te zijn.” (wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten