Kylian Mbappé over zijn contractverlenging bij PSG: “Ik snap dat Real Madrid teleurgesteld is, maar ik wil in mijn land blijven voetballen”

 ©  AFP

Kylian Mbappé heeft maandag op een officiële persconferentie in het Parc des Princes voor het eerst gereageerd op vragen van de pers over zijn veelbesproken contractverlenging bij Paris Saint-Germain. De Franse steraanvaller werd tijdens de persbijeenkomst geflankeerd door Nasser Al-Khelaïfi, voorzitter van de Parijse topclub.

Guillaume Maebe, Vincent Van Genechten

Die laatste was alvast in de wolken over het verlengd verblijf van zijn protegé. “De beste speler ter wereld blijft langer bij ons. Het was een zeer goede beslissing en een sterk signaal. Het is niet enkel een fantastische dag voor Parijs, maar voor al onze supporters in Frankrijk en over de hele wereld. Dat Kylian de komende drie seizoenen bij PSG blijft, is bovendien niet enkel belangrijk voor ons, maar ook voor de Ligue 1.”

Al-Khelaïfi reageerde tijdens de persconferentie ook op de felle kritiek van Liga-voorzitter Javier Tebas, die de vele miljoenen die PSG aan Mbappé betaalt om langer in Parijs te blijven een “belediging voor het voetbal” noemde. Tebas diende zelfs een klacht in bij de UEFA. “Geld is niet het belangrijkste voor Kylian. Hij kiest hier voor het sportieve project”, verzekerde Al-Khelaïfi. “Andere clubs, waaronder die bij jullie (lees: Real Madrid, red.), kunnen trouwens veel meer betalen dan ons”, reageerde de voorzitter op een vraag van een Spaanse journalist. Al-Khelaïfi weigerde tijdens de persconferentie verder in te gaan op de financiële details uit Mbappé’s nieuwe overeenkomst.

Het sportieve primeerde ook voor Mbappé zelf, die op de persconferentie aangaf zich niet te willen bemoeien met het bestuur van de club. “Ik ben enkel en alleen voetballer en wil enkel vanop het veld belangrijk zijn. Niet meer en niet minder. Ik ben onderdeel van een collectief, maar enkel als speler. Met transfers of andere zaken ga ik me niet bezighouden. Ik ben niet aangenomen als manager”, sprak hij.

 ©  AFP

“Geld niet belangrijk”

“Ik heb ervoor gekozen om in mijn land te blijven voetballen. Ik ben in Frankrijk geboren en als Fransman wil ik hier nog even doorgaan. Ik wil Frankrijk naar de top stuwen en verder bloeien bij mijn club”, aldus Mbappé, die wel erkende dat het een moeilijke beslissing was die hij moest maken. “Ik heb veel respect voor Florentino Perez en Real Madrid, maar heb besloten hier te blijven. Ik heb hier altijd geleefd en vertrekken zou fout gevoeld hebben. Mijn verhaal hier is nog niet voorbij. Het sportieve project interesseert me en evolueert ook. Toch vond ik het nodig en respectvol om Perez zelf te bellen en mijn beslissing te vertellen.”

De 23-jarige aanvaller deelde nog mee ook raad te hebben gevraagd bij de Franse president Emmanuel Macron. “Hij is een van de personen met wie ik heb gesproken. We hebben elkaar een aantal keer ontmoet en hij heeft me goede raad gegeven. Hij wilde dat ik in Frankrijk bleef, dat is logisch. Het voetbal is namelijk sterk veranderd, het is een zeer belangrijk onderdeel van de maatschappij geworden”, sprak Mbappé. “Maar het is ook belangrijk om je plaats te kennen, ongeacht het belang dat men mij toekent”, klonk hij nog bescheiden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Aangeboden door onze partners

    Lees ook

    Hoofdpunten