Drukbevolkte wijk heeft eindelijk parkje waar het al jaren op wacht

 

 ©  Stad Gent

Gent -

De stationswijk achter Gent Sint-Pieters heeft sinds dit weekend een eigen ‘bostuin’. Tussen de Ganzendries en de Reigerstraat opende een nieuw parkje dat er kwam op vraag van de buurt.

Fien Lakiere

De ‘bostuin’ moet een echte ontmoetingsplek worden voor de buurt met picknickbanken, een insectenhotel, een boekenruilkast en een hangmat. De bestaande verwilderde natuur werd zo veel mogelijk behouden. De werken aan het parkje gingen van start in februari en dit weekend werd het officieel geopend.

De groene oase van 2.200 vierkante meter moet wel nog afgewerkt worden: later dit jaar worden er speeltuigen voor kinderen geplaatst en komt er extra bos. Dat wordt voor een deel aangeplant, maar er wordt ook ruimte vrijgelaten waar het bos spontaan kan ontwikkelen.

De buurt rond de Ganzendries en de Reigerstraat vroeg vier jaar geleden al om het stukje grond groen te houden en er een park aan te leggen en kregen er 20.000 euro voor uit het Burgerbudget. De Stad kon de grond voor 648.000 euro kopen van de Vlaamse overheid en veranderde het in parkzone, zodat er nooit meer op gebouwd kan worden.

LEES OOK: Stationswijk krijgt park waar het al jaren om smeekt: “verwilderd” karakter blijft bewaard

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent