Zoekactie naar man die leerkracht bedreigde stopgezet, alarmpistool vlak bij school aangetroffen

 © Amaury Michaux

De zoekactie in de school ‘Institut de la Providence’ in Anderlecht is afgelopen en de politie heeft de veiligheidszone opgeheven. Dat meldt de lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). Eerder maandagnamiddag was een man met een wapen, vermoedelijk een alarmpistool, de school binnengedrongen en had een schot gelost. Voorlopig is nog geen verdachte opgepakt.

sgg,tg

Getuigen zagen maandagnamiddag omstreeks 14.00 uur hoe een persoon die een handvuurwapen droeg het Franstalige Institut de la Providence, aan de Habermanstraat in Anderlecht, binnendrong. Die persoon zou vervolgens een leerkracht bedreigd hebben en loste een schot.

“Maar er zijn geen gewonden gevallen en er is ook geen huls of geen kogelinslag gevonden”, zegt politiewoordvoerster Sarah Frederickx. “Iedereen die in het gebouw aanwezig was, is in veiligheid gebracht, en de school werd nu grondig doorzocht.”

Die zoekactie leverde niets meer op, waarna de veiligheidszone die rond de school was ingesteld, werd opgeheven. De lokale politie is wel nog op zoek naar de verdachte. Volgens het getuigenis van een leerling was er heel wat paniek na het incident. “Verschillende mensen waren aan het huilen”, zeggen leerlingen. “De leerkrachten zeiden dat we naar de turnzaal moesten vluchten. Daar hebben we een uur of twee moeten wachten. Nadat we gefouilleerd werden door de politie, mochten we de school verlaten.”

Het Brusselse parket heeft intussen een onderzoek geopend naar de feiten. Er wordt nu onder meer op camerabeelden uit de omgeving gekeken of de verdachte kan geïdentificeerd worden. Ook worden verschillende aanwezigen in de school ondervraagd. Het gaat dan onder meer om de leerkracht die hij bedreigde.

Het Brusselse parket bevestigt dat een alarmpistool werd gevonden in de nabijheid van de school. Het wapen is meegenomen voor verder onderzoek.

De school bekijkt intussen of er extra veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen.

 

 ©  amg

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten