VoetbalEindronde 2de Afdeling VVMandel - E. Aalst 2-2

Jilke De Coninck: “Twee vermijdbare goals”

De late tegentreffer betekende in Izegem een forse streep door de rekening van de Aalsterse voetbalfamilie. Jilke De Coninck wil de mentale tik snel verwerken.

“Aalst was de betere ploeg, maar helaas slikten we twee vermijdbare goals. De ontgoocheling was uiteraard ontzettend groot in de kleedkamers. We versierden de betere kansen en hadden op Mandel in feite altijd moeten winnen. Dat we pas in de slotfase de boot in gingen, smaakt extra zuur. Fysiek waren we de betere. Bij Mandel werden pas vorige week de trainingen hervat en dat zag je op het veld. Na een uur haalden we helemaal de bovenhand. Helaas konden we dat niet vertalen naar het scorebord.”

De Coninck ligt gebrand op de finale nadat hij vijf jaar geleden al eens een promotieticket vierde met Eendracht op bezoek bij Club Luik. “We speelden op Mandel United een heuse thuiswedstrijd dankzij de massaal meegereisde supporters. Aalst is een traditieclub die springlevend is. Ik verwacht donderdag de sfeer van de grote dagen. Ik was er vijf jaar geleden al bij en merk dezelfde ambiance. We werden zondag geconfronteerd met een ander soort voetbal. In onze reeks lag het accent veeleer op duelkracht en fysiek vermogen. Clubs uit eerste nationale als Mandel brengen meer verzorgd voetbal. Het is jammer dat we in de slotfase even de focus verloren. Daar moeten we de lessen uit trekken. We bewezen dat we Mandel aankunnen en moeten dat donderdag in de verf zetten. Mandel is een counterploeg en zit dus in een zetel, maar we temden dit seizoen al ploegen met diverse speelstijlen.” (rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten