Triatlon kwart Izegem

Sven Vandenbroucke: “Voorbereiding verre van ideaal”

Sven Vandenbroucke weet niet goed wat hij mag verwachten in de kwarttriatlon van Izegem.

Sven Vandenbroucke weet niet goed wat hij mag verwachten in de kwarttriatlon van Izegem.© VDB

“Natuurlijk zou ik donderdag graag mezelf opvolgen op de erelijst van de kwarttriatlon in Izegem”, vertelt Sven Vandenbroucke. “Jammer genoeg is de voorbereiding omwille van een knieblessure en corona niet ideaal verlopen.”

“In de aanloop naar het triatlonseizoen kende ik een perfecte winter”, blikt de triatleet uit Moorsele terug. “Ik maakte me al sterk voor mijn debuut in de 70.3 Ironman, maar op stage kreeg ik last van de knie, met als gevolg dat het lopen gedurende een tijdje op non-actief moest gezet worden. Toen alles weer goed leek te komen en ik alweer tien kilometer aan een stuk kon lopen, werd ik geconfronteerd met een aanval van corona. De symptomen vielen nogal mee, maar ik wilde absoluut geen risico’s nemen. Ik was vooral bang voor een reactie op de hartspier. Met als gevolg dat ik de jongste weken op training de nodige voorzichtigheid heb ingebouwd. Met een allesbehalve perfecte voorbereiding zal het voor donderdag dan ook koffiedik kijken zijn.”

“Gemotiveerd ben ik alleszins”, vervolgt de atleet van LTT Deinze. “Een wedstrijd in de buurt met heel veel supporters langs de kant kan alleen maar stimulerend werken. Het zal met onder meer Jasper Sabbe en Milan Verschaeve als concurrenten bovendien een spannende bedoening worden om mezelf op de erelijst te kunnen opvolgen, maar ik kijk uiteraard ook al verder. Er staan me nog mooie opdrachten te wachten. Zo heb ik de triatlon van Kortrijk alvast met stip genoteerd en op 3 juli hoop ik dan toch in Andorra aan mijn allereerste 70.3 Ironman te kunnen deelnemen.”

Na de kwarttriatlon, waarvan de start om 12 uur gegeven wordt, volgt in Izegem nog een tweede belangrijk luik: de nationale kampioenschappen bij de jeugd. Bij de jeugd-B, die om 16 uur op gang wordt geschoten, kijkt men bij de organiserende club uit naar Marit en Runar de Meulenaere. Beiden zijn het seizoen voortreffelijk gestart in Zwevegem, waar Marit won en Runar als tweede eindigde. Om 17 uur wordt de drukke triatlondag afgesloten met de junioren en de A-jeugd. (wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten