Gangster die gewelddadige overval pleegde op 72-jarige vrouw krijgt opnieuw tien jaar cel

 

 ©  David Van Hecke

Heusden/Gent -

De hoofddader van een zware home-invasion bij een 72-jarige vrouw vorig jaar in Heusden, is door het hof van beroep opnieuw veroordeeld tot tien jaar cel. Een tweede dader kreeg wel strafvermindering.

Simon Dekaezemaker

De twee criminelen overvielen de vrouw vorig jaar in haar woning in de Helstwegel in Heusden. Ze bonden haar vast in de slaapkamer. Eén ervan duwde ook met een knie op haar keel. De daders gingen met juwelen aan de haal. Nadien kon de vrouw zichzelf bevrijden en haar familie verwittigen.

Samen met een derde man, de chauffeur, werden ze voor de correctionele rechtbank gedaagd. Eén overvaller bekende zijn aandeel en kreeg negen jaar celstraf. De andere bleef ontkennen en werd veroordeeld tot tien jaar celstraf. De chauffeur kreeg vijf jaar celstraf, waarvan drie met uitstel.

Opluchting voor familie

De twee overvallers tekenden beroep aan. De hoofddader, die de vrouw zwaar toetakelde, bleef zijn onschuld uitschreeuwen, maar de rechter bevestigde de tien jaar celstraf. De tweede overvaller kreeg wel een lagere straf en moet zeven jaar naar de cel.

“Hij was ook niet de agressor in dit verhaal”, pleitte advocaat Dennis Van Overstraeten. De familie van de vrouw reageert opgelucht. “Nu kunnen ze dit verhaal eindelijk afronden”, zegt advocate Laura Otte.

LEES OOK. Gangsters zetten 72-jarige vrouw knie op de keel, in haar eigen huis: “Ze hebben meer afgepakt dan mijn juwelen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent