Evita Willaert (Groen) ingezworen als nieuwe schepen van Onderwijs in Gent

 

 ©  fvv

GENT -

Evita Willaert (40) heeft maandagavond de eed afgelegd als nieuwe schepen in Gent. Ze vervangt Elke Decruynaere, die maandag haar laatste dag als actieve politica afwerkte.

Bert Staes

Evita Willaert is sinds maandagavond officieel schepen van Onderwijs, Opvoeding, Gezinsbeleid en Outreachend Werk bij de Stad Gent. Willaert wordt de negende schepen in de rangorde binnen het Gentse stadsbestuur.

In de praktijk wordt ze de coördinator van de 57.000 leerlingen uit het leerplichtonderwijs in Gent, alle stedelijke crèches en een team van ‘outreachend werkers’, dat zijn mensen die de zwakten in de stad proberen te helpen.

Willaert vervangt Elke Decruynaere, die op 13 mei haar ontslag indiende omdat de combinatie van een schepenambt en de zorg voor haar familie en gezin te veel werd. Decruynaere heeft meteen ook ontslag genomen uit al haar actieve functies en werkte maandag haar laatste werkdag af.

Ook Jeroen Van Lysebettens, de voorzitter van Groen in Gent, legde maandag de eed af. 

Ook Jeroen Van Lysebettens, de voorzitter van Groen in Gent, legde maandag de eed af. ©  fvv

De zetel van Decruynaere in de gemeenteraad wordt overgenomen door Jeroen Van Lysebettens, de voorzitter van de Gentse afdeling van Groen. De zetel kwam eigenlijk toe aan Yves De Moor, die de volgende opvolger van Groen was, maar die liet weten voor de eer te bedanken.

Twee bevoegdheden van Decruynaere, Jeugd en Studentenaangelegenheden, gaan naar Hafsa El-Bazioui, die al schepen is voor Personeel, Facilitair Management en Internationale Solidariteit.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent