Nieuw zwembad in Wondelgem is nog niet voor meteen

Opnieuw zwemmen in Wondelgem zal nog niet voor meteen zijn. Het zwembad werd in 2020 gesloopt. 

Opnieuw zwemmen in Wondelgem zal nog niet voor meteen zijn. Het zwembad werd in 2020 gesloopt. ©  fvv

Het nieuwe zwembad ter vervanging van het gesloopte openluchtbad Neptunus in Wondelgem is nog niet voor meteen. Er is een probleem opgedoken bij het aanduiden van een aannemer voor de bouw.

Fien Lakiere

In 2020 werd Neptunus in Wondelgem gesloopt. Het openluchtbad langer openhouden kostte te veel geld en de Stad besliste een nieuw overdekt zwembad te bouwen, met een prijskaartje dat al opliep tot 9,4 miljoen euro. Tegen 2024 zouden Gentenaars dan opnieuw moeten kunnen zwemmen op de sportsite, vier jaar na de sloop van het oude bad.

Die timing komt echter in gevaar, blijkt na een vraag van Stijn De Roo (CD&V) in de gemeenteraad. “We werden onlangs geconfronteerd met een arrest van de Raad van State over de gunningsbeslissing voor het ontwerp en de bouw van het nieuwe zwembad”, antwoordde schepen van Sport Sofie Bracke (Open VLD). “Het gelijkheidsbeginsel tussen de verschillende indieners zou geschonden zijn in de loop van de gunningsprocedure.” (lees verder onder foto)

Uit het archief: hele generaties Wondelgemnaars brachten hun warme zomerdagen door in Neptunus. 

Uit het archief: hele generaties Wondelgemnaars brachten hun warme zomerdagen door in Neptunus. ©  DVH

Aannemers die de bouw van het zwembad wilden binnenhalen, zouden dus niet allemaal gelijk of eerlijk zijn behandeld. De Raad van State vraagt daarom dat de procedure tijdelijk geschorst wordt, waardoor de Stad en Farys niet verder kunnen met de plannen. Wat de exacte gevolgen zijn voor de timing van het nieuwe zwembad, is nog niet duidelijk. Vertraging lijkt onvermijdelijk.

“We moeten nu met Farys en de juridische dienst van de Stad grondig bekijken waar we de procedure exact zouden moeten hernemen”, zegt Bracke. “Dat is absoluut geen goed nieuws, want ik ben mij zeer goed bewust van het tekort aan zwemwater in onze stad. Elke maand vertraging is dan ook te betreuren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent