Voetbal1ste Nationale  FCV Dender

Luik - Dender wordt 0-5: Luik in beroep

Het Sportcomité zette maandag de 3-0 zege van FC Luik tegen Dender om in een 0-5-forfaitnederlaag omdat slechts één U21-speler op het wedstrijdblad stond en er twee vereist zijn. Dender komt zo op kop van de play-offs.

Het Sportcomité argumenteerde dat Luik tijdens de wedstrijd gebruikmaakte van 15 spelers en dus voordeel kon puren uit de fout. Dender kreeg op de eerste speeldag om dezelfde reden een forfaitnederlaag aangesmeerd op Heist. Luik eindigde de reguliere competitie als eerste met 50 punten, voor Knokke en Dessel Sport (elk 48 punten). Dender volgde als vierde met 46 punten. Door de beslissing wisselen Luik en Dender van plaats: Dender eindigt op 49 punten, Luik op 47. Die nieuwe puntenaantallen betekenen ook een nieuwe stand in de play-offs. Dender komt ook daar aan de leiding met 37 punten, Luik volgt met één punt achterstand. Op de slotspeeldag ontvangt Dender woensdag thuis Dessel en heeft het aan hetzelfde resultaat van Luik in Knokke genoeg om de titel binnen te rijven.

FC Luik kondigde op zijn website al aan beroep aan te tekenen tegen de zogenaamd ‘catastrofale’ beslissing. Luik voelt zich gebelgd door de dubbele straf, aangezien ook winstpunten toegekend worden aan Dender. Luik stelt dat het beroep opschortend werkt waardoor de stand voorlopig niet zou wijzigen. Luik vierde zondag na de zege tegen Dender nog alsof de titel al binnen was en kondigde aan alle nodige procedures te zullen volgen om haar rechten te vrijwaren. Bij Dender voelt men zich juridisch gesterkt en betekent een zege tegen Dessel sowieso een titelfeest. (rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten