Voetbal  2de Provinciale 

Rudy Bautmans: “Derde promotie in negen jaar voor KCVV Elewijt”

Wim Dhondt© Kms

Met een heerlijke “remontada” wurmde Elewijt zich zondag via een 3-0-zege voorbij Kraainem naar eerste provinciale. Voor coach Wim Dhondt werd het een afscheid in schoonheid, voor president Bautmans komt een droom uit.

Wim Dhondt verlaat Elewijt door de grote poort en genoot zondag met volle teugen. “Een mooier afscheid kan je moeilijk dromen. Na een terechte strafschop kwamen we snel op voorsprong. Na rust kwam Kraainem iets scherper voor de dag, maar wel zonder veel diepgang en doelgevaar.”

“Reszcysnki bracht met zijn goal de tussenbalans op 4-4. Met Denis Ghys gooide ik een frisse kracht in de strijd voor Jaspers en hij bleek de joker met de winnende treffer. Een gouden wissel, niet?” schatert Dhondt vooraleer hij zich opnieuw in het feestgedruis stort.

Voorzitter Rudy Bautmans zag een lang gekoesterde droom waarheid worden. “Deze titel is me wel een forse kater waard.”

Derby’s

“We vieren onze derde promotie in negen jaar en maken de opgang van vierde naar eerste provinciale, waar ik graag zou meedraaien in de middenmoot in een mooie reeks met derby’s tegen FC Melsbroek, SC Grimbergen en FC Borght-Humbeek.”

Bautmans maakte nog voor de titelontknoping bekend dat Geert Deferm de nieuwe coach wordt. “Dhondt leverde schitterend werk, maar na vijf jaar is de houdbaarheidsdatum van een coach voorbij. Nu kan hij vertrekken door de grote poort. Ik stelde dit jaar Mark Talbut aan als sportief manager en dat bleek een gouden zet.”

“Elewijt is een traditieclub met het stamnummer 55 en komt nu opnieuw aankloppen waar ze thuis hoort, tussen de beste clubs van de provincie. Sinds donderdag had ik er een goed oog in.”

“De groep maakte een gedreven indruk en klaarde de klus met behulp van onze schitterende aanhang. Soms moet je het enthousiasme van onze fans zelfs wat afremmen, maar ze behoren tot het DNA van onze club.” (rwd)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten