Charlotte De Bruyne uit ‘De twaalf’ krijgt hoofdrol in nieuwe, donkere VRT-reeks

Ze was al te zien in VRT-reeksen ‘Vriendinnen’ en ‘De twaalf’, maar binnenkort speelt Charlotte De Bruyne de hoofdrol in de fictiereeks ‘Juliet’. 

Ze was al te zien in VRT-reeksen ‘Vriendinnen’ en ‘De twaalf’, maar binnenkort speelt Charlotte De Bruyne de hoofdrol in de fictiereeks ‘Juliet’. 

Een vreemde is Charlotte De Bruyne (31) intussen niet meer voor televisiekijkend Vlaanderen. Ze speelde al belangrijke rollen in fictiereeksen als ‘Vriendinnen’ en ‘De twaalf’, maar binnenkort mag ze voor het eerst een reeks alleen dragen. Ze krijgt de hoofdrol in ‘Juliet’, een VRT-reeks over een rechercheur die geconfronteerd wordt met haar verleden.

Wout Desmytere

De Bruyne, die later dit jaar ook te zien is in de langverwachte verfilming van roman Het smelt door Veerle Baetens, speelt rechercheur Juliet Dumon. Zij keert haar werkplek Brussel de rug toe na de dood van haar vader. Ze keert terug naar De Haan, waar ze tijdelijk aan de slag gaat bij de recherche. Terwijl ze haar draai probeert te vinden, gaat ze ook nog op zoek naar een pleeggezin voor haar tienernichtje Chloë.

De geesten uit het verleden laten haar echter niet los. Zo wordt ze geconfronteerd met onverwerkte schuldgevoelens bij de dood van haar moeder. En wanneer ze steeds dichter naar haar nichtje toegroeit, moet ze ook haar ambigue gevoelens over het moederschap in vraag durven te stellen.

Een donkere premisse, dus, zoals wel meer VRT-reeksen die de afgelopen jaren hebben. De reeks werd geschreven door zes scenaristen, onder wie Rik D’hiet (De Ridder, Marina) en Wouter Van Haver (Zeppos - het Mercatorspoor). Anke Blondé, die onder andere de tragikomedie The best of Dorien B. en de misdaadserie Red light op haar cv heeft staan, tekent voor de regie.

Juliet is bovendien een internationaal project. Bij ons zal de reeks te zien zijn op Eén, maar ook het Nederlandse RTL en het Duitse ZDF zullen ze uitzenden. De opnames gaan binnenkort van start in West-Vlaanderen. Naast De Haan wordt er onder andere ook in Nieuwpoort, Zeebrugge, Oostende en Roeselare gedraaid. “Een concrete uitzendperiode of -dag ligt nog niet vast”, klinkt het bij Eén. Wellicht mogen we de reeks ten vroegste volgend jaar verwachten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook