Delfine Persoon mag nog dromen van WBC-titel World: “En deze keer wél op het heli-platform in Dubai”

 

 ©  BELGA

Delfine Persoon is na de puntenzege tegen Elhem Mekhaled op één kamp verwijderd van de realisatie van haar ultieme droom. Namelijk in haar enorm rijkgevulde prijzenkast naast de gordels van wereldkampioene WBC World in het lichtgewicht, ook die van wereldkampioene WBC World in het super vedergewicht hangen.

Roland Lebuf

WBC-voorzitter van de sectie vrouwen, Müller-Michaelis, heeft formeel bevestigd dat hij de managers van Delfine en de Amerikaanse Alycia Baumgatner, de huidige wereldkampioene in het super vedergewicht, zal samenroepen om tot een vergelijk te komen waar en wanneer die titelkamp zou kunnen doorgaan. Waarbij centen altijd de strijd winnen nauurlijk. Dus zal Delfine niet in Gits voor die titel kunnen knokken, zeg maar.

Mogelijk zelfs weer in Dubai op het intussen wereldberoemde heli-platform.

“Ik kreeg zeer goed nieuws van Kean, de ceo van FrontRow, die nu ook voor de organisatie heeft ingestaan”, aldus Filiep Tampere. “Hij wil die kamp tegen Baumgartner weer organiseren in Dubai en nu wél op het heli-platform. Blijkbaar is er nog geld genoeg over van de afgelaste meeting daar.”

Dat Baumgartner onder contract ligt bij MathRoom van de beruchte Eddy Hearn kan niet voor problemen zorgen? Die is niet meteen een grote fan van Delfine en kan haar misschien eerst nog eens een vrijwillige titelverdediging laten doen. Zodat we mogelijk een jaar verder zijn als Delfine haar kans krijgt.

“Neen, Hearn kan geen stokken in de wielen steken,” is Tampere formeel. “Ze nam die titel door te winnen van Terri Harper en verdedigde intussen met succes vrijwillig haar gordel. De volgende kamp moet dan een officiële verdediging zijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten