Zwemverbod op de Blaarmeersen moet flexibeler: “We laten het onderzoeken”

 

 ©  fvv

GENT -

Het Gentse stadsbestuur belooft te laten ‘onderzoeken’ of het haalbaar is om vroeger redders te zetten aan de Blaarmeersen, zodat er bij warme temperaturen gezwommen mag worden.

Bert Staes

Er klonk maandagavond veel kritiek in de gemeenteraad over de bijwijlen absurde situatie op de Blaarmeersen de voorbije weken. De groene vlag wordt pas deze woensdag officieel gehesen, maar de zomerse temperaturen deden honderden mensen al in het water duiken. Dat werd op een bepaald moment ook toegelaten, ook al bleef het eigenlijk verboden.

N-VA vroeg zich luidop af waarom er geen freelance redders werden opgetrommeld en had kritiek op de verwarrende communicatie. De partij vroeg het stadsbestuur om een regeling uit te werken zodat zwemmen vroeger toegelaten kan worden volgend jaar. Maar het stadsbestuur wil zich daar nog niet toe engageren.

Er werd beslist te “om samen met Farys een flexibele zwemregeling voor de Blaarmeersen te laten onderzoeken (inclusief financiële en operationele impact), zodat er ook vroeger tijdens het voorseizoen kan gezwommen worden op warme dagen.” Hoe dat in de praktijk zal gaan, zal nog moeten blijken

Het zwemseizoen aan de Blaarmeersen wordt woensdag officieel geopend en loopt tot midden september. Op deze momenten zijn er redders voorzien:

  • in mei vanaf woensdag 25 mei tot en met zondag 29 mei (Hemelvaartsweekend) van 13 tot 19 uur
  • in juni na het Pinksterweekend van 13- 19 uur, vanaf 7 juni is er geen toezicht t/m 14 juni.
  • tussen 15 juni en 22 juni op woensdag, zaterdag en zondag van 13 tot 19 uur
  • vanaf 25 juni en in juli en augustus dagelijks van 11 tot 19 uur
  • van 1 t/m 18 september op woensdag, zaterdag en zondag van 13 tot 19 uur
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent