Slachtoffer (45) zwaar motorongeval enkele dagen later overleden aan zijn verwondingen

© JDK

Kortrijk/Izegem -

De 45-jarige motorrijder uit Izegem die vorige week betrokken raakte bij een zwaar ongeval op de Kortrijkse R8, op de grens van Kuurne en Heule, is zondag aan zijn verwondingen overleden.

Bert Feys en Frank Meurisse

Vorige week dinsdag gebeurde omstreeks 20.30 uur op de R8 een zwaar ongeval met twee motards. Door de ondergaande zon was het zicht niet optimaal en kwam een motorrijder, een 26-jarige man uit Kuurne, ten val. Een tweede motorrijder, een 45-jarige man uit Izegem, reed vermoedelijk in op de motor van de eerste. De man kwam tegen de vangrail terecht.

LEES OOK. Zware crash met hoge snelheid: één motard in levensgevaar, andere verdwijnt en wordt later gewond thuis aangetroffen

De Izegemnaar moest door de hulpdiensten ter plaatse gereanimeerd worden. Hij werd in levensgevaar overgebracht naar het AZ Groeninge in Kortrijk. Zondag is hij aan zijn verwondingen overleden. De andere motorrijder raakte zwaargewond, maar verliet na het ongeval de plek. Hij werd woensdagochtend thuis teruggevonden door de politie.

Slachtoffer Niko Vandenbroucke uit Izegem was ongehuwd. Hij was vooral gekend in de horeca. Zo werkte hij in verschillende zaken in de streek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten