Recensenten laaiend enthousiast over nieuw seizoen ‘Stranger things’: “Onweerstaanbaar”

De cast bij de voorstelling van het vierde seizoen “Stranger Things” 

De cast bij de voorstelling van het vierde seizoen “Stranger Things” ©  AFP

Komende vrijdag lanceert Netflix het vierde seizoen van de blockbuster Stranger Things. De fans hebben er drie jaar op moeten wachten, maar volgens de internationale recensenten is het “het wachten waard”.

Pieter Lesaffer

Streamingdienst Netflix gaat door moeilijke tijden nu ze voor het eerst haar abonnees zien afnemen. Met onder meer deze Stranger Things hoopt ze stilaan het tij te keren. Drie jaar na het derde seizoen komt er nu een vervolg aan de horror-dramareeks. Vanaf vrijdag zijn de eerste zeven afleveringen van seizoen 4 te bekijken, op 1 juli volgen de laatste twee. In totaal duurt deze reeks ongeveer vijf uur langer dan de vorige seizoenen - inclusief de laatste aflevering van 2,5 uur.

LEES OOK. Ooit razend populair, nu verliest Netflix abonnees en keldert aandeel: “Ze zijn slachtoffer van eigen werkwijze”

De serie, met onder meer Winona Ryder in de hoofdrol, gaat over een groep jongeren die met bovennatuurlijke krachten in contact komen. Dit vierde - en voorlaatste - seizoen is volgens internationale recensenten het beste tot nog toe. Dit is wat de Britse media die de serie al konden zien, erover schrijven.

“Dit nieuwste seizoen is heel erg lang en bijna te zelfbewust”, schrijft The Telegraph. “Maar tegelijk is het ook onweerstaanbaar.” Ze geeft de reeks vier sterren. De andere kranten zitten op dezelfde golflengte. The Times noemt het “de briljant donkere terugkeer van een unieke horrorserie”. The Independant omschrijft het zo: “Sommige series evolueren doorheen de tijd, anderen koppelen terug naar wat van hen in de eerste plaats zo succesvol heeft gemaakt.”

Enkel The Guardian is kritischer. Volgens die krant is de sterkte van de serie altijd geweest om “de fantasiewereld en de gewone wereld in elkaar te laten bloeden”. Maar dat vindt de recensent in dit seizoen te weinig terug. “Soms heb je het gevoel om naar een doelloos tienerdrama te kijken, met de bovennatuurlijke elementen er zuinig tussen gestrooid.”

Het filmtijdschrift Empire is dan wel weer enthousiast en heeft het over “het meest volwassen en het meest onheilspellende seizoen tot nog toe”. De openbare omroep BBC ten slotte noemt de nieuwe reeks, die door de coronacrisis lang op zich liet wachten, “het wachten waard”. “Het is een leuk en toch onheilspellend avontuur. En het meest afschrikwekkende monster tot nog toe doet erin mee.”

LEES OOK. ‘Stranger things’ kost het dubbele van ‘Game of thrones’

Aangeboden door onze partners

Lees ook