Uitslaande brand vernielt huis van bejaarde man: “Hij kon gelukkig tijdig ontkomen”

© Brandweer Westhoek

Beveren-Aan-Den-IJzer -

Een zware uitslaande brand vernielde maandagnacht de alleenstaande woning van een bejaarde man in de Roesbruggestraat in Beveren-Aan-Den-IJzer (Alveringem). Toen de brandweer aankwam, stond het huis al in lichterlaaie. “Gelukkig kon de man tijdig ontkomen”, zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek.

Het vuur werd maandagavond rond 23 uur opgemerkt toen er al meteen vlammen te zien waren die uit het huis in de Roesbruggestraat in Beveren-Aan-Den-Ijzer kwamen.

Tijdig ontkomen

“Toen de brandweer aankwam, ging het reeds om een uitslaande woningbrand waarbij de volledige bovenverdieping in lichterlaaie stond”, zegt Kristof Louagie van brandweer Westhoek. “Ook het dak was reeds grotendeels ingestort. Gelukkig kregen we meteen ook de melding dat de bejaarde bewoner erin geslaagd was zijn woning tijdig te ontvluchten zodat er geen slachtoffers zijn. De wagen van de man stond nog geparkeerd tegen zijn gevel en met de jeep van de brandweer werd die weggesleept om die te kunnen vrijwaren.”

“Verschillende ploegen van post Zuid-IJzer en Lo-Reninge gingen het vuur te lijf, maar het huis is reddeloos verloren. De man kon tijdelijk de nacht elders doorbrengen. Voor de komende dagen zal de burgemeester samen met de gemeentediensten naar een oplossing zoeken.”

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk, maar het parket besliste alvast om een deskundige ter plaatse te sturen. Diens bevindingen zijn nog niet duidelijk.

 Jelle Houwen

Het ging om een zware uitslaande brand. Het huis van de bejaarde man is volledig vernield en het dak stortte in. 

Het ging om een zware uitslaande brand. Het huis van de bejaarde man is volledig vernield en het dak stortte in. © brandweer Westhoek

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten