Wout van Aert past mogelijk voor WK tijdrijden in Australië: “De conclusie na vorig jaar is dat ik misschien een keuze moet maken”

 

 ©  ISOPIX

Wout van Aert beslist na de Tour of hij al dan niet het WK tijdrijden in Australië erbij neemt. In de Tourspecial van Pro Cycling Magazine zei hij dat hij er al met Jumbo-Visma over gepraat heeft en dat de conclusie is dat hij zich misschien maar beter volledig focust op de wegwedstrijd. Op de voorbije twee WK’s pakte Van Aert in het tijdrijden telkens zilver na Ganna. “Ik werd al afgelopen winter ingelicht”, zegt bondscoach Sven Vanthourenhout.

Hugo Coorevits

Van Aert lijkt zijn doelen nog gerichter te willen kiezen, want hij stapelde al iets te veel ereplaatsen op dan hem lief is. Dit voorjaar paste hij die strategie ook toe. Zo liet hij het WK veldrijden schieten om gerichter te kunnen pieken naar de Ronde van Vlaanderen.

Op het voorbije WK in Leuven pakte Van Aert nipt naast het goud in het tijdrijden om vervolgens elfde te worden in de wegrit. Dat scenario wil hij vermijden. Liefst één keer schieten, maar wel raak.

“De conclusie na vorig jaar is dat ik misschien een keuze moet maken tussen de wegrit of de tijdrit. En dan ga ik voor de wegrit”, zegt Van Aert in Pro Cycling Magazine.

“Mijn najaar zal toegespitst zijn op eendagskoersen. Zo’n tijdrit bereid je het best voor met uitsluitend training. Maar de keuze is nog niet definitief, we beslissen na de Tour.”

Bondscoach Sven Vanthourenhout werd al eerder in het denkproces betrokken. “Ik ben op de hoogte van zijn overweging om het WK tijdrijden eventueel links te laten liggen”, zegt die. “Ik werd afgelopen winter voor het eerst ingelicht en dit voorjaar werd dat herhaald. Ik houd beide pistes in het achterhoofd, want de definitieve beslissing valt na de Tour. We hebben voldoende tijdrijders om een eventueel vrijgekomen plaats in te nemen. Ook al zijn die niet van het niveau Van Aert-Evenepoel, we hebben nog heel goede tijdrijders.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten