Twee jaar met uitstel voor 94-jarige rusthuisbewoner die medebewoonsters aanrandde

© atv

Antwerpen -

De 94-jarige E.V. uit Antwerpen is maandag veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel. De man had in het rusthuis waar hij woont verschillende bewoonsters van de afdeling voor dementerenden aangerand.

E.V. werd in november vorig jaar opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter na aanhoudende problemen met seksueel grensoverschrijdend gedrag. In het Antwerpse rusthuis waar hij verblijft was de man vanop zijn afdeling geregeld naar de afdeling voor dementerende bewoners getrokken. Daar had hij zich aan bewoonsters vergrepen. Hij was betrapt toen hij zijn hand in de broek van een van de bewoonsters stak, had een andere bewoonster heftig getongzoend en greep een derde vrouw bij haar borsten.

LEES OOK. 94-jarige rusthuisbewoner verdacht van aanranding medebewoonsters

De advocate van E.V. had gevraagd om haar cliënt een autonome probatiestraf te geven, maar daar ging de rechtbank niet in mee. De hoogbejaarde Antwerpenaar werd maandag tot twee jaar cel met uitstel veroordeeld, hij moet zich aan enkele voorwaarden houden. Zo legt de rechtbank hem op om te luisteren naar het personeel en om de huisregels van het rusthuis te respecteren. De negentiger wordt ook voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. (sare)

Aangeboden door onze partners