Wielrennen Junioren Omloop der 3 Provincies in Outrijve

Kenji Coenen krabbelt recht na pechperiode

Kenji Coenen rijdt donderdag een thuiswedstrijd.

Kenji Coenen rijdt donderdag een thuiswedstrijd.© VDB

Thuisrijder Kenji Coenen wil donderdag zijn grenzen aftasten in de Omloop der 3 Provincies voor junioren in Outrijve. “Ik ben hersteld van mijn hersenschudding, die me een week ziekenhuis kostte. In Kooigem had ik alleszins goede sensaties”, zegt de Avelgemnaar.

Michel Vanden Heede

Donderdag vernam Coenen dat hij geselecteerd is voor de internationale afspraak die aan zijn deur voorbijkomt. “Zoiets is een stimulans natuurlijk. Ik ga me dubbel plooien. Zaterdag werd ik zeventiende in Kooigem. Niet slecht in de gegeven omstandigheden. In Heule ging ik door een kaderbreuk zwaar onderuit. Ik liep naast een hersenschudding ook averij aan mijn schouder, sleutelbeen en pols op. Bovendien moest ik snel op zoek naar een nieuwe fiets. Vandaar dat ik zonder verwachtingen aan de start kwam. Tot mijn verbazing was ik meteen mee in de spits van het gebeuren. Ik had veel aan mijn goede vriend en ploegmaat Miguel Desmet.”

“De Omloop der 3 Provincies is natuurlijk nog van een ander gehalte”, beseft de leerling van de wielerschool MSKA in Roeselare. “Er komt een bijzonder sterk deelnemersveld opdagen. Mijn voordeel is wel dat ik het traject perfect ken. De Oude Kwaremont en de Kluisberg zullen voor een verregaande selectie zorgen. Het is wel moeilijk te voorspellen hoe de koers zal verlopen. Na de laatste passage over de Kluisberg resten er nog veertig vlakke kilometers, maar ik veronderstel dat de beteren niet meer zullen bijgebeend worden.”

“Na een maandenlange periode vol pech hoop ik eindelijk regelmaat in mijn prestaties te kunnen leggen. Ik heb veel te danken aan mijn moeder en stiefvader. Zonder hen zou ik niet staan waar ik nu sta. Door mijn goede entourage kan ik voluit voor mijn sport gaan. Ik mik op een sterke tweede seizoenshelft. Mijn droom is om te kunnen doorstromen naar EFC-L&R-AGS”, besluit de eerstejaars van Gaverzicht-Be Okay-AGS.

25 ploegen uit binnen- en buitenland maken donderdag hun opwachting in de Avelgemse deelgemeente. “Het Amerikaanse Hot Tubes Development Cycling Team met Artem Schmidt topt ons deelnemersveld”, vertelt organisator en ex-prof Franky Van Haesebroucke. (tvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten