Mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) reageert lauw op Pleinenplan: “Knippen, knijpen en filteren, niet met mij”

Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis.  © Joris Herregods

Antwerpen -

Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) loopt niet over van enthousiasme over het Pleinenplan van burgerbeweging stRaten-generaal. “Er zitten goede zaken in, maar ik las ook zaken waarvan ik dacht dat ze door Wouter Van Besien (Groen) waren geschreven”, zegt Kennis.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. Na drama waarbij twee zusjes omkwamen: ‘pleinenplan’ om woonbuurten in hele stad autoluw en groen te maken

Luk Vanmaele en Maarten Vrebos van het ontwerpbureau Stramien tekenden op vraag van stRaten-generaal een plan uit voor de mobiliteit in de binnenstad: het Pleinenplan. Het vertrekt van clusters van autoluwe leefbuurten waar het verkeer rond wordt georganiseerd. Door de wagens op de hoofdwegen te houden, ontstaat er meer ruimte voor voetgangers en fietsers, en verhoogt het de leefbaarheid in de wijken.

Groen-gemeenteraadslid Wouter Van Besien peilde bij schepen Kennis naar zijn mening over dit Pleinenplan. “Ik besprak dit al met de initiatiefnemers”, zegt Kennis. “Ik ben blij vast te stellen dat ze voor hun plan vertrekken van de indeling van de straten zoals ze in ons mobiliteitsplan staan en zich baseren op het bestuursakkoord. In het plan zitten enkele goede zaken die ik met de districten wil bekijken.”

Voor iedereen

Tot daar het enthousiasme van de schepen. “Daarnaast las ik toch ook zaken waarvan ik dacht dat ze door Van Besien waren geschreven. Ik zag de wijkcirculatieplannen weer opduiken. Dit zijn plannen die in het verleden wijken en districten tegen elkaar hebben opgezet. Ik vind dat dus geen goede aanpak. Het verhaal van straten knippen, knijpen en filteren voor wagens zal niet met mij zijn. De stad is er voor mij voor iedereen, dus voor de voetgangers, de fietser en dé automobilist”, zegt Kennis. (svw)

Aangeboden door onze partners