Voetbal Interprovinciale eindronde SV Rumbeke-VK Linden

Jens Kindt (SV Rumbeke): “Het mag niet meer misgaan”

Aanvoerder Jens Kindt kreeg gelijk. Rumbeke klopte Linden donderdag met 2-1.

Aanvoerder Jens Kindt kreeg gelijk. Rumbeke klopte Linden donderdag met 2-1. ©  VDB

Nadat Rumbeke zich vorige zondag op Geel genekt voelde door de scheidsrechter en met 2-0 verloor, krijgen de blauwhemden van T1 Geert Broeckaert donderdag op eigen veld een herkansing tegen VK Linden. De Vlaams-Brabanders verloren van Drongen met 0-2 en eindigden als vierde in hun reeks. “Moet kunnen”, hoopt Jens Kindt.

Fons Vandewynckele

Derde keer, goede keer? Het zou moeten. Nadat Rumbeke op de laatste speeldag van de reguliere competitie op Wervik met de rechtstreekse promotie als inzet met 3-1 verloor, trok het ook vorige zondag op Geel met 2-0 aan het kortste eind. Morgen krijgt Rumbeke een derde kans. “Het is nu of nooit”, maakt kapitein Jens Kindt een vuist. “We hebben ons lot nog altijd in eigen handen. We weten wat ons te doen staat: gedurende 90 minuten alles geven en winnen. Meteen zullen de ontgoochelingen van de jongste weken vergeten zijn en kunnen we het seizoen afsluiten met een onverhoopte, maar dik verdiende promotie.”

Rustig seizoen

“Nadat we twee seizoenen geleden de titel pakten in tweede provinciale duurde ons eerste seizoen in eerste provinciale wegens corona amper enkele wedstrijden. We wisten dit seizoen niet hoe hoog we de lat mochten leggen. Dat we een goede ploeg hadden, wisten we wel, maar daarom doe je nog niet mee voor de prijzen. Vooraf wilden we met twee handen tekenen voor een rustig seizoen, maar het werd zoveel meer. Op een bepaald ogenblik lag ons ticket voor derde afdeling voor het grijpen. Tot onze motor even aan het sputteren sloeg. In de eindronde kregen we die net op tijd weer op het juiste toerental. Alleen jammer dat de scheidsrechter ons vorige zondag op Geel de weg naar derde afdeling versperde. Meteen na de wedstrijd was de ontgoocheling bijzonder groot. Dinsdag, na een goede doorgedreven training, hebben we het hoofd weer leeg gemaakt, liggen er op gebrand om deze keer de kers op de taart te zetten. Het mag niet meer misgaan. Donderdag willen we onze fans op een feestje vergasten”, besluit Jens Kindt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten