Hoopgevend nieuws van Julian Alaphilippe na zware val in Luik: “Als het zo verdergaat, is de Tour een optie”

 

 ©  BELGA

Julian Alaphilippe kwam zwaar ten val in Luik-Bastenaken-Luik, maar de Fransman van Quick-Step Alpha Vinyl is intussen weer op trainingsstage op de Sierra Nevada en zit zelfs weer met de Tour de France in zijn hoofd.

Michael Van Damme

“Na mijn laatste onderzoek in Herentals gaf het een goed gevoel om voor het eerst sinds mijn valpartij in Luik-Bastenaken-Luik weer op de fiets te kunnen stappen”, aldus Alaphilippe. “Het goede nieuws is dat mijn long volledig hersteld is. De breuken deden nog steeds pijn, maar dat is normaal. Dat soort letsels heeft nu eenmaal meer tijd nodig om te herstellen. Ik kreeg groen licht om de trainingen te hervatten.”

“Ik heb een paar dagen op de rollen getraind, wat goed was, maar ik was pas echt gelukkig toen ik een paar uren buiten kon rijden. Ik had geen negatieve reactie en dan hebben we beslist dat ik mee zou gaan op stage met de ploeg naar de Sierra Nevada.”

“Natuurlijk kan ik nog niet hetzelfde werk doen als de ploegmaats aangezien ik wat tijd nodig heb om weer in vorm te raken en ik nog voorzichtig moet zijn met de blessures. Maar ik ben super blij om weer bij de ploegmaats te zijn. De atmosfeer is geweldig en de trainingsomstandigheden zijn ideaal. “

“Elke dag voel ik me beter worden en ik hoop zo verder te doen. De blessures hebben gewoon tijd nodig om te helen, er is geen bijkomende chirurgische ingreep nodig. Als alles zo verdergaat, dan behoort een deelname aan de Tour tot de mogelijkheden. Het zit nog steeds in mijn hoofd, maar het is belangrijk dat we niets overhaasten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten