Voetbal 2de Afdeling VV eindronde Eendracht Aalst - Mandel United

Aalstvoorzitter Patrick Le Juste strijdvaardig voor terugmatch

In de heenmatch ging Eendracht Aalst in extremis onderuit met 2-1. © Bart Vandenbroucke

Na de onfortuinlijke nederlaag in Izegem moet Aalst donderdag, in een bruisend Pierre Cornelisstadion, de poort naar de finale open beuken. Voorzitter Patrick Le Juste hoopt in zijn vijfde jaar aan het roer eerste nationale te bereiken.

Wim Redant

Patrick Le Juste foetert wanneer de format van de eindronde ter sprake komt. “Wie haalt het in godsnaam in zijn hoofd om een eindronde te verzinnen waar ook ploegen zonder een licentie aan deelnemen? Het wordt dan nog gekker wanneer een verliezende ploeg als Lyra-Lierse dan ook nog eens opgevist wordt. Wij moeten wel aan de slag tegen de nummer dertien van eerste nationale, een ploeg die zich tijdens de mercato versterkte met elf gewezen profs. In België kan het allemaal.”

De Dilbeekse zakenman hoopt vurig op de promotie, maar blijft sowieso niet bij de pakken zitten. “We blijven sowieso verder bouwen. Ivan De Witte vertelde me dat hij bij AA Gent 23 jaar lang bouwde om te staan waar de club zich nu bevindt. We beschikken over sterke spelers, goede supporters en een stadiondossier. Indien we de bestaande groep aanvullen met enkele versterkingen kunnen we meedraaien in eerste nationale, het minimale niveau voor een traditieclub als Aalst.”

Finale halen

“De supporters zorgden in Izegem al voor een thuiswedstrijd en geloven net als de spelers dat we de finale halen. Dan geloof ik er als voorzitter uiteraard ook in. Ik was tevreden met een 1-1-gelijkspel. Op een diefje plukte Mandel de zege nog weg, en dat smaakt zuur. De opdracht is dus duidelijk. We willen bij het slotsignaal doorgaan. Een uitschakeling zou jammer zijn, want dan zet het verhaal van net niet zich door. Vorig jaar strandden we op drie punten van de leidersplaats met nog een match minder gespeeld. Naderhand lieten we de titel liggen op Diegem. Ik begrijp dat de focus op het sportieve ligt, maar ik ben dan ook tevreden dat de neuzen bij Aalsterse politici intussen in dezelfde richting wijzen. En dat is richting een vernieuwd stadion op de huidige locatie.”

Geblesseerd: Wantens (verrekking), Burssens (achillespees), Tresignie (enkel).

Opmerking: Wantens viel uit op Mandel.

Selectie: Lentz; Geenens, Verkerken, Ryckaert,De Vriendt; Van Den Eynde, Fabris, Cobos Copado, De Coninck; Dekuyper, Mbaye; Van Gerven, Belesi, Razzi, Panneel, Caignau.

Aangeboden door onze partners