Basketbal  BNXT Silver League

Thomas Crab: “Zesde man als extra tegenstrever”

Thomas Crab.

Thomas Crab. © GDR

Na de nipte thuisnederlaag tegen Leuven Bears speelt Okapi zijn laatste troeven uit in de Sportoase. Okapicoach Thomas Crab wil de strijdbijl alvast nog niet begraven.

“Thuis dienden we nipt de duimen te leggen”, zag Crab. “Details gaven de doorslag. Een nederlaag met twee punten betekent dat we een paar foutjes te veel maakten. We misten af en toe misschien de intensiteit die Leuven wel meebracht uit de Golden League, maar we kenden ook goede periodes. In Leuven zijn we dus zeker niet kansloos. We worden er wel geconfronteerd met de zesde man als extra tegenstrever. Ik ging al eens op scouting naar Leuven en daar zag en hoorde ik een enthousiaste aanhang die pal achter de ploeg ging staan.”

Popovic & Coleman

Crab kan wel rekenen op een in bloedvorm verkerende Nikola Popovic en een herstelde Shavon Coleman. “Popovic zette dit seizoen enorme stappen en is niet meer te vergelijken met de speler van de seizoenstart. Popovic is de enige reus naast Maras en krijgt veel speelminuten, wat blijkbaar bevrijdend werkt. Coleman lag zaterdag de hele dag ziek in bed, maar toch bewees hij ons gouden diensten. Shavon speelde lang niet zijn beste wedstrijd, maar defensief is hij een belangrijke speler. Zo plukte hij toch wel wat rebounds en ook aanvallend had hij zijn inbreng met een paar cruciale driepunters in het laatste quarter. Onze afgeslankte groep vormt een hecht team en met een goede team spirit proberen we in Leuven te stunten.” (rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten