Voetbal1ste Nationale Eindronde

Regi Van Acker en FCV Dender dicht bij titel: “Tijd voor terugkeer naar profvoetbal”

Van Acker: “Er is geen decompressie.”

Van Acker: “Er is geen decompressie.” © DSJ

Na de gunstige uitspraak voor de groene tafel wenkt de titel voor FCV Dender, dat woensdag op eigen veld tegen Dessel de kers op de taart kan zetten. Coach Regi Van Acker zag in de groep een metamorfose van geslagen honden naar hongerige leeuwen.

“Zondag was de teleurstelling in de kleedkamers nog ontzettend groot”, bekent Regi Van Acker. “Eén tegentreffer dreigde ons de titel te kosten. Maandag volgde dan de logische beslissing voor de groene tafel, waardoor de wedstrijd tegen Dessel nu plots onze titelmatch wordt. Uiteraard moeten we nu wel nog winnen van Dessel, zodat we geen telefoontjes moeten plegen naar Knokke waar Luik op bezoek is.”

Op de slotdag van de reguliere competitie liet Dender het afweten tegen Mandel United met een pover gelijkspel, maar Van Acker ziet geen vergelijkingspunten. “Intussen hebben we een sterke eindronde achter de rug die ons een twaalf op vijftien bezorgde. Er is geen sprake van decompressie nu de titel wenkt. We beschikken over een ervaren ploeg met spelers die toch al wat watertjes doorzwommen. Uiteraard zou en snelle treffer ons een stuk vooruit helpen. Het komt erop aan om niet te nerveus te starten. We spelen thuis waar we al een heel seizoen ongeslagen zijn en nauwelijks punten morsten.”

Fysiek en mentaal slopend

“We sloten met de Luikse forfaitzege op zak de reguliere competitie af als kampioen en willen nu ook de play-offs als nummer één afsluiten. De eindronde was niet alleen fysiek slopend, maar ook mentaal omdat je toch elke wedstrijd met stress kampt. Daarom roteerde ik ook op basis van data waar mogelijk. De club beleefde benarde tijden, maar is klaar voor de terugkeer naar het profvoetbal.” (rwd)

Geblesseerd: Van Oudenhove (knie).

Opmerking: Ragolle had geen terugslag na zijn rentree.

Selectie: Gies: Smet, De Backer, Ragolle, Borry; Rowell, Hens, Houdret; Valcke, Casagolda, M’Barki; De Vriendt, Vanbelle, De Bodt, Jourquin, Barrezeele, Ngongo, Mfumu, Vanhulle.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten