Voetbal  Interprovinciale eindronde  SV Rumbeke - VK Linden

Peter Everaerts vastberaden met Linden laatste strohalm naar promotie te pakken

Peter Everaerts: “De strijdvaardigheid is teruggekeerd.”  

Peter Everaerts: “De strijdvaardigheid is teruggekeerd.”  ©  Vel

Trainer Peter Everaerts heeft een bewogen weekend achter de rug. Zijn VK Linden verloor zondagnamiddag met 0-2 in de halve finale voor promotie naar derde afdeling. In sneltreintempo moest hij zijn troepen mentaal en fysiek opgekikkerd krijgen om donderdag een slag te slaan in Rumbeke.

Stefan Van de Weyer

De groenen stappen met hun supporters donderdag klokslag elf uur op de bus naar Rumbeke bij Roeselare voor een trip van zowat 150 kilometer.

“Het was te mooi geweest om in drie thuismatchen na elkaar de promotie op zak te steken”, vertelt trainer Everaerts. “We moeten in Rumbeke de klus klaren, de strijdvaardigheid is stilaan teruggekeerd. De teleurstelling is deels weggeëbd. We gaan pogen om ons opnieuw op te laden. We staken de koppen dinsdagavond bij elkaar op training. We hebben tactisch bekeken hoe we het zelf gaan aanpakken, niet hoe we met de tegenstand rekening moeten houden. Het best mogelijke team moet op het veld staan. Het wordt een pittige evenwichtsoefening omdat enkele spelers geschorst zijn.”

“We trekken naar Rumbeke om de laatste strohalm naar derde afdeling te pakken. We gaan er vol voor. Het was een hele prestatie dat we bij de laatste vier zaten in deze eindronde, zeker gezien we begonnen met veertien ploegen. We moeten deze tweede kans tot promotie vol grijpen. Het initiële plan was om volgend jaar promotie te realiseren, maar nu we ons in deze fase bevinden mogen we het niet meer weggeven. De vorm van de dag en onze efficiëntie zullen bepalend zijn. Hopelijk kunnen we dit eindronde-avontuur mooi afsluiten en de club geven wat ze verdient.”

VK Linden geeft Rumbeke partij vanaf 15 uur op West-Vlaamse ondergrond. Michiels en Pauwels zijn geschorst. De drie speeldagen schorsing van middenvelder Plützer gaan pas in op 30 mei zodat hij in Rumbeke in actie komt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten