Aandeelhoudersvergadering Shell verstoord door milieuactivisten

 ©  REUTERS

De aandeelhoudersvergadering van energieconcern Shell in Londen is dinsdag verstoord door geschreeuw in de zaal. Milieuactivisten riepen onder meer “Shell must fall”. Er werd meermaals opgeroepen tot orde en uiteindelijk werd de beveiliging gevraagd om de demonstranten te verwijderen. De vergadering is gepauzeerd.

jvhBron: BELGA

De activisten stellen dat Shell veel te weinig doet om de uitstoot te verlagen. Ze zeiden zich vast te zullen ketenen aan pijpleidingen voor olie en gas van het bedrijf om zo werkzaamheden te dwarsbomen. Ook werd gezongen “We will stop you”.

In een verklaring laten milieugroeperingen weten dat ongeveer tachtig klimaatactivisten meededen aan het protest op de vergadering van Shell. Ze willen dat Shell verantwoordelijkheid neemt voor het veroorzaken en verergeren van de wereldwijde klimaatcrisis en de milieuvernietiging en mensenrechtenschendingen die met de winning van olie en gas gepaard gaan.

Het gaat om de organisaties Money Rebellion, Extinction Rebellion, Christian Climate Action, Fossil Free London, Shell Must Fall en Stop Ecocide. Bij het voormalige hoofdkantoor van Shell in Den Haag vond tegelijkertijd een demonstratie van Milieudefensie plaats.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten