TAFELTENNIS Superafdeling PW Diest

PW Diest staat voor dagen van de waarheid: “Niet te lang vieren”

Pavel Plotonov, Diogo Carvalho en Alexey Smirnov ambiëren met PW Diest de dubbel. ©  gmd

PW Diest beleeft de hoogdagen van zijn 40-jarig bestaan. Woensdag kan de topper tegen Castellinoise de landstitel opleveren. Donderdag is het in de Peter Dorlandcentrum weer feest met de bekerfinales en bij de mannen een duel tussen PW Diest zelf en Sokah Hoboken.

Georges Boets

Twee coronajaren gooiden roet in het eten en zijn de verklaring voor het feit dat PW Diest nu al drie jaar niet alleen regerend landskampioen, maar ook bekerhouder is. De club lukte drie jaar geleden de dubbel, maar nadien viel alles stil. De club is vast van plan voor de eigen fans die krachttoer over te doen.

Zeker voor de competitietopper tegen Castellinoise (woensdag om 20 uur) liggen de kaarten mooi. Diest verloor alleen tegen Hoboken en won verder alle matchen.

“Twaalf keer zelfs met 6-0”, trok covoorzitter Marc Janssens na, “drie keer met 5-1 en in Castellinoise met 2-4. We tellen nu twee punten voorsprong en hebben dus aan een gelijkspel genoeg. Zelfs bij 2-4 kan het setgemiddelde nog in ons voordeel uitdraaien.”

Diest kan zijn derde landstitel op rij pakken en is al vijf jaar regerend kampioen. Met toppers als Alexey Smirnov, Pavel Platanov en Diogo Carvalho heeft de club talent genoeg om dat klaar te spelen. “Als onze jongens allemaal gezond zijn, moet dat lukken,” aldus Marc Janssens, “maar het is en blijft sport waar vorm van de dag, omstandigheden en meeval het verschil kunnen maken.”

December

Het B-team van PW Diest, actief in eerste nationale, mocht al vieren. Ouwe getrouwe Chen Song (intussen 59 jaar), Davy Van Vinckenroye en de 16-jarige Nederlandse belofte Remi Chambet-Weil zijn de motoren van die ploeg.

Het ziet ernaar uit dat Alex Smirnov, Pavel Platanov en Diogo Carvalho niet te lang kunnen vieren als ze woensdag om 23 uur de beker van landskampioen in ontvangst mogen nemen, want donderdag moeten ze weer aan de tafel voor die tweede hoofdprijs: de Belgische beker.

Om 14 uur spelen de vrouwen van Antwerpen, regerend kampioen en bekerhouder, hun finale tegen Malonne. Om 18 uur is het de beurt aan de mannen, waar PW Diest het opneemt tegen Sokah Hoboken, de enige club die Diest in de competitie de punten kon afpakken.

“Dat was in december”, vertelt Marc Janssens. “Toen zij net de voorronde van de Champions League gespeeld hadden en wij nog helemaal geen competitieritme hadden. In de terugronde klopten we ze vlot. Deze finale is een herhaling van die van drie jaar geleden in Oostende, toen we ook tegen Hoboken de beker pakten.”

“Hoboken speelde dinsdag nog een inhaalmatch voor de competitie. Het heeft een dag rust voor de finale, terwijl wij daags ervoor nog voor de landstitel moeten spelen. Het komt er dus op aan fit aan de tafel te komen en er de woensdag geen wild feest van te maken.”

Aangeboden door onze partners