Beachvolleybal PK in Leupegem 

Beach Project Vlaamse Ardennen inviteert jong en oud voor vier dagen

Aan de Vontstraat in Leupegem zijn van donderdag 26 tot zondag 29 mei de drie terreinen aan ’t Sportkot het mekka van het Oost-Vlaams beachvolleybal. Zowel jongeren als senioren komen er aan hun trekken.

De beachvierdaagse wordt donderdag al vanaf 9.30 uur op gang getrokken met de derde PK-manche voor mannen. Daarvoor is met twintig duo’s de tabel volzet. Simon Degraeve-Daan Van Dorpe is een van de favoriete tweetallen. De twee spelers van zaalvolleybalclub D’Hondt Volley Oudenaarde mogen echter felle repliek verwachten van onder meer het zeer ervaren tweetal Pieter Van Durme en Maarten Vandenbroecke. “Wij nemen aan slechts vier PK-manches deel, maar gaan dan wel telkens voor de beste klassering. Dat zal ook in Leupegem het geval zijn”, bevestigt Pieter.

Vrijdag 27 mei zijn in de voormiddag de U16-meisjes ’s aan de beurt, ’s namiddags is het aan de U18. “Daarvoor noteren we respectievelijk achttien en twaalf deelnemende ploegen. We kunnen dus niet klagen”, meent Herman De Rycke, voorzitter van Beach Projects Vlaamse Ardennen. Zaterdag 28 mei leidt profbeacher Dries Koekelkoren een clinic voor U12. Jongens U16 en U18 beachen ’s voormiddags. “In de namiddag zijn de vrouwen aan de beurt. “Daarvoor zijn slechts zes ploegen ingeschreven en dat is minder dan verwacht”, geeft De Rycke toe. Het tweetal Fien Van Der Bruggen-Hannah Van Den Berghe eindigt ongetwijfeld hoog. Jongens en meisjes U14 worden zondag 29 mei vanaf 9.30 uur in Leupegem verwacht. ’s Namiddags staan nog recreatief beachvolleybal en wedstrijden met gemengde ploegen op het programma. (ivh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten