Zeker tien doden bij instorting gebouw in aanbouw in Iran

 

 ©  AFP

Bij de instorting van een gebouw in aanbouw in Iran zijn zeker tien mensen omgekomen, zo hebben de autoriteiten dinsdag gemeld. Tevens zijn meerdere mensen gearresteerd die ervan worden beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor het drama. Het flatgebouw Metropol met tien verdiepingen in de stad Abadan in de provincie Khoezestan is maandag gedeeltelijk ingestort.

Bron: BELGA

“Volgens de laatste cijfers zijn er tien mensen omgekomen en 32 gewond”, zei op de televisie minister van Binnenlandse Zaken Ahmad Vahidi ter plaatse. Er wordt nog gezocht naar overlevenden, voegde hij eraan toe.

Hoeveel mensen er nog precies vermist zijn, is niet geweten. Maandagavond maakten de nationale hulpdiensten gewag van zes doden en tientallen vermisten.

De gerechtelijke autoriteit van de provincie maakte de arrestatie van tien mensen bekend, onder wie de huidige en twee vroegere burgemeesters van Abadan, alsmede een niet gekend aantal stadspersoneelsleden en opzichters van het bouwproject. Zij worden ervan beschuldigd “verantwoordelijk” te zijn voor het drama.

Er loopt een onderzoek naar de oorzaak.

De provinciale autoriteiten hebben voor woensdag een dag van rouw uitgeroepen in de stad die meer dan 230.000 inwoners telt.

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  AP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten