Excentrieke brillenwinkel op het nippertje gered: “We worden wat toegankelijker”

Tom Danneels richtte Villa Bellevue zes jaar geleden op. Nu stapt Jurgen Van Nieuwenhuyse mee in zijn verhaal. ©  fvv

Gent -

De opvallende brillenwinkel Villa Bellevue in de Bennesteeg is gered. Gentenaar Tom Danneels (63) had het einde van zijn zaak al aangekondigd, maar vond op de valreep een oplossing. Opticien Jurgen Van Nieuwenhuyse (35) stapt mee in het verhaal.

Lotte Ruysschaert

In de brillenwinkel van Tom Danneels is een bril niet zomaar een bril, maar ook een kunstobject. Zijn assortiment bestaat uit de meest aparte en excentrieke modellen. “Ik wil aanbieden wat je in de rest van Gent niet kunt kopen. Mijn brillen bevinden zich in het alternatieve nichesegment. Dat was nog een gat in de markt toen ik hier begon”, zegt de zaakvoerder.

Villa Bellevue zit wat verstopt in de Bennesteeg, een zijstraat van de Sint-Niklaasstraat. Tom Danneels noemt het “een spannende uitdaging” om daar een zaak te beginnen – omdat er weinig passage is – maar zijn brillenwinkel kon het wel hebben. “Mijn unieke aanbod maakt de winkel spraakmakend, waardoor ik gelukkig geen Veldstraat nodig heb. Ik heb vooral baat bij mond-tot-mondreclame.”

Optiek en optometrie

Toch moest zijn zaak na zes jaar bijna de deuren sluiten. De huur voor het pand werd verhoogd en de winkel was maar twee tot drie dagen per week open: te weinig om rendabel te zijn. Omdat Danneels nog als vertegenwoordiger werkt die met zijn brillen opticiens bezoekt, zag hij geen andere optie dan te sluiten. Hij vond niemand die wilde meestappen in zijn verhaal en het pand werd bijna aan een ander verhuurd. (lees verder onder de foto)

Villa Bellevue zit in de Bennesteeg. ©  fvv

Maar toen kwam opticien Jurgen Van Nieuwenhuyse op zijn pad. “Hij is mijn reddende engel”, zegt Danneels. Een gemeenschappelijke vriend bracht hen met elkaar in contact. Van Nieuwenhuyse heeft optiek en optometrie gestudeerd, en vormt dus de perfecte aanvulling bij Danneels, die daar geen diploma van heeft. Ze zullen allebei enkele dagen per week in de winkel staan.

“Commerciëlere modellen”

Van Nieuwenhuyse heeft zeventien jaar ervaring in brillenwinkels. Waar Danneels Villa Bellevue veeleer als een kunstgalerie voor brillen zag, wil zijn nieuwe vennoot de zaak toegankelijker maken. “We zullen nu glazen aanbieden en naast de alternatieve brillen ook iets commerciëlere modellen verkopen.”

Danneels wil dan weer nog meer aandacht voor kunst en zal ook beeldhouwwerken en schilderijen tentoonstellen in de zaak. Tot en met eind juni loopt een expo met schilderijen van Seppe De Meyere. Bij aankoop van een bril maak je kans op jouw geschilderd portret (met bril) door Seppe.

INFO: Villa Bellevue, Bennesteeg 12, 9000 Gent. Vanaf juni open op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en koopzondagen, van 11 tot 18 uur.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent