Oostende krijgt njet op vraag om na nieuwe aanvaring ref Van den Broeck dit seizoen niet meer aan te duiden

 

Het taalgebruik van ref Nick Van den Broeck naar coach Dario Gjergja tijdens het tweede playoff-duel zit titelverdediger Oostende hoog. Ook de negatieve woorden van de scheidsrechter aan een speler over diens coach wekken bijzondere ergernis. Toch vinden ze geen gehoor bij de liga.

Peter Rossel

“We betreuren de aanhoudende problemen die zich voordoen met ref Nick Van den Broeck. Blijkbaar vond hij het maandag opnieuw nodig om zonder directe aanleiding spelers en staf van Oostende te provoceren”, zegt Jurgen Vanpraet, ceo van Filou Oostende. “De ref deed uitspraken die niets met basket te maken hebben en die ook niet getolereerd kunnen worden. Dat hij spelers tijdens de match probeert op te stoken tegen de coach, dat kàn gewoon niet. Het hoort niet dat een scheidsrechter de boel probeert op te naaien. Dat brengt schade aan het product basket als sport en zorgt voor een vijandige sfeer die voor niets nodig is. Laat alstublieft het sportieve primeren.”

“We vragen dan ook aan de liga om deze scheidsrechter tot nader order niet meer aan te duiden voor wedstrijden van Oostende, zodat de nodige sereniteit terug kan keren”, aldus nog Vanpraet. “Het probleem met de ref heeft niets te maken met de prestatie van Mechelen, dat de overwinning verdiende. Kangoeroes Mechelen en Filou Oostende hebben trouwens als clubs een goede band met mekaar, zowel de coaches als het bestuur.”

De liga gaat echter niet in op de vraag van Oostende. “We hebben negen scheidsrechters voor de finales van de play-offs. Uit deze groep duidt het referee department er in eer en geweten telkens drie aan”, reageert algemeen manager Wim Van de Keere.

Het is dus mogelijk dat ref Nick Van den Broeck en coach Dario Gjergja mekaar deze week nog ontmoeten. En dan hangt er wellicht opnieuw spanning in de lucht.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten