Kevin De Bruyne komt titel vieren in Drongen: “We mikken op 10.000 bezoekers”

Kevin De Bruyne bij zijn bezoek aan de KDB Cup in 2016. 

Kevin De Bruyne bij zijn bezoek aan de KDB Cup in 2016. ©  fvv

Kevin De Bruyne brengt zaterdag een bezoek aan ‘zijn’ KDB Cup in Drongen. De superster van Manchester City zal tijd maken om met kinderen op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Afgelopen weekend won De Bruyne nog de titel in de Premier League.

Sander Luyten

Real Madrid, Barcelona, PSG, Chelsea, Manchester City … Noem een topploeg en de kans is groot dat ze komend weekend een delegatie voetballers jonger dan 15 jaar naar Drongen zendt. Maar welke ploeg het prestigieuze toernooi op de velden van KVE Drongen ook wint, de meeste aandacht gaat sowieso naar de man naar wie de KDB Cup is genoemd: Kevin De Bruyne.

De middenvelder van Manchester City is oorspronkelijk van Drongen en speelde als kind bij KVE Drongen. Zaterdag komt hij, vermoedelijk in aanwezigheid van familie en vrienden, het toernooi bezoeken. “Ik heb Kevin al kort gesproken en hij kijkt er enorm naar uit”, zegt Paul Naudts, voorzitter van de KDB Cup.

Bezoek aan KDB Cup in 2018? 

Bezoek aan KDB Cup in 2018? ©  fvv

“Het is de vijfde editie van ons toernooi en het wordt het vierde bezoek van Kevin. De timing is perfect, net na de titel in Engeland en de start van de campagne met de Rode Duivels.” In het verleden brachten ook onder anderen Pep Guardiola, trainer van De Bruyne bij Manchester City, bondscoach van de Rode Duivels Roberto Martinez en Paul Van Himst een bezoek aan de KDB Cup.

Foto’s en handtekeningen

De organisatie laat weten dat De Bruyne tijd zal maken voor de aanwezige kinderen. Ze kunnen op de foto met de wereldster en krijgen een handtekening. Om alles vlot te laten verlopen, is er een veiligheidsdienst van 20 man, aangevuld met 20 stewards. Ook de politie houdt op het terrein en in de buurt een oogje in het zeil.

Bezoek aan KDB Cup in 2019. 

Bezoek aan KDB Cup in 2019. ©  DVH

De vorige editie van de KDB Cup in 2019 lokte tussen de 7.500 en 10.000 bezoekers. Dit jaar mikt de organisatie, verspreid over het weekend, op 10.000 voetballiefhebbers. “Ons toernooi wordt steeds populairder, al zijn we erg afhankelijk van het weer. We zien een stijgende verkoop van het aantal gewone tickets, maar ook van het aantal viptickets”, zegt Naudts.

Met het Deense Veo heeft het toernooi een nieuwe hoofdsponsor. Het bedrijf is gespecialiseerd in het capteren van teamsporten. “Het zal dat ook doen tijdens de KDB Cup”, zegt Naudts. “De aanwezige teams krijgen nadien de beelden van de wedstrijd en kunnen analyses maken.” Wie weet ontdekken de clubs zo een nieuwe Kevin De Bruyne.

INFO: KDB Cup, 28 en 29 mei, terreinen van KVE Drongen (Complex Keiskant, Sint-Gerolfstraat 16, 9031 Drongen) - Dagtickets kosten 10 euro en zijn te bestellen via www.kdbcup.be

Pep Guardiola in 2018. 

Pep Guardiola in 2018. ©  fvv

Paul Naudts. 

Paul Naudts. ©  DVH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent