voetbal 4de provinciale Fusion Oostende

Fusion brengt beweging in het Oostendse voetbal

Voorwaarts, Hermes, VGO, Hoger Op. Het zijn ronkende namen die verdwenen uit het Oostendse voetbal. Met de Fusion Academy komt er nu eindelijk beweging in. Fusion Oostende gaat deze zomer van start in vierde provinciale en lanceert ook een vrouwenploeg.

Het Oostendse voetbal in de lagere reeksen lag tien jaar geleden al op apegapen. Fusion Academy besloot dit gat in de Oostendse voetbalmarkt in te vullen en wil daar nu de vruchten van plukken. 

“We zijn destijds gestart als bewegingsacademie”, aldus voorzitter Bruno Lamelyn. “Zowel zaal- als veldvoetbal is mogelijk bij ons en dat blijkt nu het grote pluspunt van onze opleiding. Technisch zijn onze spelers uitstekend en dat komt natuurlijk door die vele indoortrainingen. We tellen 300 leden en dat aantal blijft maar groeien. We beschikken over twee velden op de Schorre en hebben er ook een kantine.”

Fusion staat voor een modern project en trekt ook de kaart van de vrouwen. “Opex Girls stopte vijf jaar geleden en de Oostendse schepen van sport vroeg mij om ons erover te ontfermen. Ook de meisjes hebben stappen gezet en gaan nu aan de slag in derde provinciale.”

Voor de mannen is dat vierde. Eerstdaags wordt een trainer aangeduid. “We willen iemand die toch wat ervaring heeft in provinciale, want we komen toch in een andere wereld terecht”, beseft Lamelyn. “De spelers stromen door uit onze opleiding. Ze zijn er klaar voor en staan te springen om eraan te beginnen. 80% van de namen zijn ingevuld en zitten al jaren bij ons. Die andere 20% proberen we te rekruteren. We verkiezen daarbij jongens die al wat ervaring hebben in het provinciale voetbal.”

Door met een eerste ploeg te starten, krijgt de Fusion-opleiding ook extra zuurstof. “Zolang je geen eerste ploeg hebt, is het niet mogelijk met interprovinciale jeugd te spelen. Onze opleiding zal dus nog kwalitatiever worden en we zullen betere spelers kunnen vormen”, meent Lamelyn. “We willen rustig starten, maar op termijn moet het mogelijk zijn een degelijke eerste- of tweedeprovincialer te worden. Iedereen is welkom bij ons en we zijn ervan overtuigd dat dit initiatief nog mooier kan worden. Een stad zoals Oostende verdient zo’n mooi project. We willen als springplank dienen voor de jeugd.” (kv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten