Ex-Vlaams Belanger Bart Laeremans wordt nieuwe burgemeester Grimbergen

 

 ©  jhp

Wissel van de macht in Grimbergen. CD&V, Vernieuwing en N-VA dienen er een collectieve motie van wantrouwen in en vormen zo een nieuwe meerderheid. Ex-Vlaams Belanger Bart Laeremans wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester.

Discussie over een nieuwe Jumbo-supermarkt in de gemeente heeft ervoor gezorgd dat in Grimbergen een motie van wantrouwen werd ingediend tegen het huidige gemeentebestuur. CD&V, Vernieuwing en N-VA nemen het bestuur over en zij schuiven Bart Laeremans (Vernieuwing) naar voren als nieuwe burgemeester. En hij is geen onomstreden figuur. De man was tot 2015 politicus voor Vlaams Blok en later Vlaams Belang. Daarna bleef hij in Grimbergen actief in de partij Vernieuwing. Een deelname aan het bestuur in Grimbergen kon alleen wanneer alle leden van Vernieuwing de laatste banden met Vlaams Belang hadden verbroken.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 maakte Laeremans zijn partij tot de grootste (21,9 procent) van Grimbergen, met liefst 3498 voorkeurstemmen voor zichzelf. Toch nam hij daarna genoegen met een functie als schepen, waarbij hij zich - meer dan de huidige burgemeester - kritisch toonde voor de plannen van supermarktketen Jumbo, het struikeldossier van de coalitie.

LEES OOK. Coalitie valt over plannen voor Jumbo-supermarkt, Bart Laeremans (ex-Vlaams Belang) neemt als burgemeester roer over

 (Joris Herpol)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten