Wielrennen  Junioren Acrog-Tormans

Thomas Vuerinckx heeft een doel: “Me tonen in de interclubs”

Thomas Vuerinckx. 

Thomas Vuerinckx. ©  gmd

Thomas Vuerinckx (16) uit Nieuwrode werd afgelopen weekend 31ste in de Ronde van Vlaanderen voor junioren. Het ploegenspel voorkwam een beter resultaat, maar er dienen zich de komende dagen nog opportuniteiten aan om zich in de kijker te fietsen.

Ief Vertommen

“De wedstrijd gaf me een inkijk hoe het er in de echte Ronde van Vlaanderen moet aan toegaan: 150 deelnemers, opgekropte nervositeit, spektakel, dat soort dingen”, vertelt Thomas Vuerinckx. “Al ontbrak met onder meer Paterberg en Kwaremont wel een deel van het geijkte decorum. Wij moesten het doen met ersatzbergjes als de Achterberg en Wolvenberg, wel goed genoeg om voor de nodige schifting te zorgen.”

“Nu, voor mij had dat toch niet veel uitgemaakt, aangezien twee ploegmaten zich in een eerste groep bevonden op een ogenblik dat ik een moeilijk moment kende. Nadien werd ik bijgevolg verondersteld hun vlucht te beschermen, hetgeen ik uiteraard ook heb gedaan”, geeft Thomas Vuerinckx het relaas van zijn wedstrijd weer.

Donderdag wacht in Outrijve de Omloop van de Drie Provincies, een interclub die wel kan uitpakken met Paterberg en Kwaremont en waar de kwaliteiten van Thomas Vuerinckx beter tot uiting moeten kunnen komen dan zondag op het BK in Moorslede waar op een vlakke omloop wordt gekoerst en bijgevolg voer voor spurters.

“Ik hoop daar over dezelfde goede benen te kunnen beschikken als in de Ronde van Vlaanderen, maar dan met een beter resultaat tot gevolg. Al zijn de verwachtingen niet te hoog gespannen. Er zal in elk geval niet naar mij worden gekeken. Het minimum dat ik verwacht, is dat ik naderhand tevreden zal zijn en niet tot de conclusie moet komen er niet alles te hebben voor gedaan”, zegt Thomas Vuerinckx.

“Over mijn seizoen tot hiertoe kan ik relatief tevreden zijn. In Hakendover boekte ik al een zege, maar ik zou mij nu ook graag wat meer tonen in de interclubs. De benen voelden over het algemeen wel goed aan, alleen werd dat niet altijd omgezet in resultaten”, besluit Thomas Vuerinckx wiens reconversie van veldrijder naar wegrenner zich verder zet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten