Aerosmith-zanger Steven Tyler probeert af te kicken van verslaving aan pijnstillers

 

Steven Tyler, zanger van Aerosmith, treedt voorlopig niet op. Hij is opgenomen in een afkickkliniek om van zijn verslaving aan pijnstiller af te geraken.

De andere leden van de band waren zo bezorgd over de gezondheid van hun frontman, dat ze zelf het initiatief namen om hem bijna te dwingen om hulp te zoeken. Tyler, nu 61, liet zich daarop opnemen. Voor de tweede keer al. In 2008 moest hij zich al eens laten verzorgen na een voetoperatie.

De zanger is verslaafd aan pijnstillers. Die medicijnen zegt hij te gebruiken wegens ‘’verwondingen die de afgelopen tien jaar zijn ontstaan als gevolg van optredens’’.

Tyler staat bekend om zijn ‘hevige’ manier van optreden. Ondanks zijn toch niet meer zo jonge leeftijd, gaat hij nog altijd wild te keer op het podium.

‘’Met hulp van mijn familie en het team van professionals neem ik de verantwoordelijkheid voor het omgaan met mijn pijn’’, zegt Tyler in een verklaring. ‘’Ik ben erop gebrand met mijn medebandleden terug te keren op het podium en in de opnamestudio.’’

De rockveteraan bood de overige leden van Aerosmith excuses aan.

Afgelopen zomer moest een tournee van Aerosmith nog worden afgeblazen omdat Tyler tijdens een optreden in South Dakota van het podium was gevallen. Hij liep daarbij een gebroken schouder op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten