Sep Vanmarcke herbegint na positieve coronatest in Circuit de Wallonie

 ©  BELGA

Sep Vanmarcke rijdt donderdag het Circuit de Wallonie. Voor de 33-jarige Anzegemnaar van Israel-Premier Tech is het zijn eerste wedstrijd sinds Dwars door Vlaanderen van 30 maart.

Vanmarcke was eerst voorzien voor de Ronde van Noorwegen, maar leverde na een trainingsstage een positieve pcr-test af, zodat hij ook daar niet heen kon. Ondertussen heeft hij opnieuw negatief getest en rijdt hij zowel donderdag als zondag in de Marcel Kint Classic.

Met Philippe Gilbert en Arnaud De Lie heeft Lotto-Soudal in Charleroi de oude wereld­vedette en de nieuwe Waalse ster aan de start. Het parcours maakt eerst een grote lus en daarna zijn er drie ronden van bijna elf kilometer rond Mont-Sur-Marchienne.(hc)

DONDERDAG:

6de manche Exterioo Cycling Cup

Start: 13.10 uur in Charleroi, aankomst: omstreeks 17.35 uur in Mont-sur-Marchienne (192,2 km)

Live op Sporza op Eén vanaf 15.35 uur

Belangrijkste deelnemers: Lotto-Soudal (Philippe ­Gilbert, Steff Cras, Arnaud De Lie), Alpecin-Fenix (Lionel Taminiaux, Julien Vermote, Samuel Gaze), Intermarché- Wanty-Gobert (Jan Bakelants, Gerben Thijssen, Baptiste Planckaert), Bingoal – Pauwels Sauces WB (Milan Menten, Kenny Molly, Karl Patrick Lauk), Cofidis (Jelle Wallays, Piet Allegaert, Kenneth Vanbilsen), Israel-Premier Tech (Sep Vanmarcke), Tarteletto-Isorex (Gianni Marchand)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten