Mauri Vansevenant trekt opnieuw in de aanval: “Ze koersen hier alsof elke dag de laatste is”

 ©  Wout Beel / Quick-Step Alpha Vinyl

Na de Etna koos Mauri Vansevenant (Quick-Step Alpha Vinyl) ook de koninginnenrit van deze Giro uit om zich in de aanval te storten. Hij was mee met de goede vlucht, maar botste dan toch op zijn grenzen.

Vansevenant kwam uiteindelijk als 34ste over de meet op bijna 25 minuten van Jan Hirt. “Het was heel lastig”, hijgde Vansevenant nog na. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik redelijk goed was. Ik reed met een prima gevoel rond. Het kostte me niet echt moeite om in de goede ontsnapping te belanden en even dacht ik dat wel mijn kans kon worden. Tot we aan de Mortirolo kwamen. Daar kwam ik in moeilijkheden. Toen wist ik ook meteen wat drie weken koersen met me doet en kwam ik op mijn tandvlees te zitten. Het was vechten om niet te veel tijd te verliezen.”

Vansevenant is na de Vuelta van vorig jaar goed op weg om zijn tweede grote ronde tot een goed einde te brengen. De 22-jarige West-Vlaming mengt zich in de debatten voor ritwinst, maar had nog niet de benen om echt met een zege te flirten. “Het niveau ligt echt enorm hoog. Ik vraag me soms af waar ze het blijven halen. Ze koersen hier elke dag alsof het hun laatste is. Er lijkt geen einde aan hun krachten te komen. Er zijn blijkbaar heel wat renners die nog niet voelen dat we in de derde week zitten, maar bij mij is dat wel het geval.”(sfj)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten