Tot 20 graden: droge en zonnige dag in het vooruitzicht

Themabeeld 

Themabeeld ©  DBA

Na het verdwijnen van het ochtendgrijs wordt het woensdag zonnig. In de loop van de dag wisselen stapelwolken en opklaringen elkaar af, maar blijft het overwegend droog. De maxima schommelen tussen 15 graden op de Ardense hoogten en 20 graden in de Kempen. Aan zee kan de wind krachtig waaien met rukwinden tot 60 kilometer per uur. Dat meldt het KMI.

jvhBron: BELGA
De weersverwachtingen voor woensdag. 

De weersverwachtingen voor woensdag. ©  KMI

Woensdagavond neemt de bewolking verder toe, wat in het westen van het land wat regendruppels met zich mee kan brengen. ‘s Nachts blijft het zwaarbewolkt, maar aan het einde van de nacht gloren er opklaringen. De minima liggen tussen 9 graden op de Ardense hoogten en 13 graden in Laag- en Midden-België.

Donderdag wordt het eerder bewolkt, al zijn er over het westen van het land meer opklaringen. Uitgezonderd van wat lichte neerslag in de Ardennen blijft het overwegend droog. De maxima klimmen tot 21 graden in het centrum van het land. Ook vrijdag begint bewolkt, met lokaal wat lichte regen, maar eindigt droog en zonnig. De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten