Minister Verlinden eregast op 900ste vergadering Club Fifty-One: “Eer om in Aalst te zijn”

Minister Verlinden aan het spreekgestoelte op de 45ste verjaardag van Fifty-One Club Aalst dinsdagavond. © Leen De Smedt

Aalst -

De service club Fifty-One Aalst heeft haar negenhonderdste statutaire vergadering in stijl gevierd. In de voormalige Heilig Hartkerk, die nu een evenementen- en exporuimte is, werden de gelederen bijeen geroepen voor een heus banket en feest, met als eregast minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden (CD&V). De opbrengst van het gebeuren gaat naar Levensvreugde Verblijven voor personen met een beperking, en het revalidatiecentrum De Hert vzw.

Verlinden verliet haar thuisbasis in Antwerpen om in Aalst de leden van de service club toe te spreken in het kerkgebouw aan de Heilig Hartlaan. “Het is een eer om in Aalst te zijn”, zei de federale minister. “Ik dacht dat politici al veel vergaderden, maar jullie kloppen alles: met de club hebben jullie liefst 2.700 uur overleg gepleegd.” (Lees verder onder de foto)

Het gerenoveerde kerkgebouw zat goed vol. © Leen De Smedt

Ze sprak er ook de noodzaak aan het dichten van de kloof tussen politiek en burger, waar ze haar schouders onder zet. “Het is een grote uitdaging om hier iets aan te doen, maar we willen hier echt voor gaan.” De aanwezigen konden haar ook vragen stellen, onder meer over het beter organiseren en minder complex maken van de instellingen in België. Ook de burgerbevraging ‘Een land voor de toekomst’, waarmee de federale regering wil polsen naar hoe landgenoten denken over de staatsstructuur en de democratie, werd toegelicht.

De opbrengst van het feest gaat naar Levensvreugde Verblijven voor personen met een beperking en het revalidatiecentrum R. De Hert vzw. “We hopen toch zeker rond de 2.500 euro te landen voor deze goede doelen”, zegt voorzitter van Fifty-One Club Aalst, Piet Verhulst.

Voorzitter van Fifty-One Piet Verhulst en Annelies Verlinden. © Leen De Smedt

Leen De Smedt

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten